Екологични експерти издадоха предупреждение за екологичен кошмар“ на азиатските стършели.

...
Екологични експерти издадоха предупреждение за екологичен кошмар“ на азиатските стършели.
Коментари Харесай

Страхове от нашествие на азиатски стършели в Обединеното кралство, тъй като обществеността е призована да докладва за наблюдения на смъртоносни насекоми

Екологични специалисти издадоха предизвестие за „ екологичен призрачен сън “ на азиатските стършели.

Агресивните жълтокраки стършели ядат други летящи опрашители, предизвиквайки страхове, че популациите на пчелите ще бъдат наранени. Насекомите се разпознават по отличителния им външен вид; те имат оранжева лента на четвъртия сегмент на корема си и присъщи жълти крайници. Те са инвазивен тип, който се е популяризирал в цяла Европа и има опасения, че ще се открият в Обединеното кралство.

Насекомите съставляват опасност за английските пчели, като унищожават кошерите им и изяждат жителите им. Екологични специалисти споделят, че наблюденията би трябвало неотложно да бъдат докладвани в приложението за смарт телефон Asian Hornet Watch. Асоциацията на пчеларите в региона, която съставлява 1000 фенове пчелари в целия окръг, писа до локалния съвет и прикани необятната общност да бъде нащрек за насекомото, което може да аргументи „ екологичен призрачен сън “.

Високопоставител също предизвести, че о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР