Екокатастрофата в Черно море край Камен бряг, където заседна корабът

...
Екокатастрофата в Черно море край Камен бряг, където заседна корабът
Коментари Харесай

Извънредно: Екокатастрофата в Черно море заради заседания Vera Su вече е факт!

Екокатастрофата в Черно море край Камен бряг, където заседна корабът Vera Su („ Вера Су “) към този момент е реалност. Установена е опалесценция и миризма на нефтопродукти в региона на кораба „ Vera Su” – оповестиха от Министерство на околната среда и водите (МОСВ).

„ На 15.10.2021 година, след получен сигнал от Гранична полиция за леке до заседналия транспортен съд „ Vera Su”, от екипа за наблюдаване на Министерство на околната среда и водите е осъществена изключителна инспекция на място. Взети са две проби от морските води: едната от всекидневен брегови пункт и една директно до носа на кораба.


Във взетата проба ясно проличава опалесценция на повърхността. В региона се усеща мощна миризма на нефтопродукти. Стойността на азот-амониев е 0.147 мг/л и надвишава три пъти измерваните до момента стойности на този индикатор от бреговия пункт.

За резултатите от инспекцията неотложно е известена Изпълнителна организация „ Морска администрация “. Информацията е предоставена и на Областния координационен щаб “, прецизираха от Министерство на околната среда и водите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР