Екипите за противовъздушна отбрана на Украйна са свалили за първи

...
Екипите за противовъздушна отбрана на Украйна са свалили за първи
Коментари Харесай

За първи път: Украйна свали безпилотен летателен апарат Shahed -238 с китайски реактивен двигател

Е кипите за противовъздушна защита на Украйна са свалили за първи път ударен безпилотен летателен уред Shahed -238 с китайски реактивен мотор. Съответното разгласи специалистът по военни връзки Сергей Флеш в своя канал в Telegram, прецизира УНИАН.

" Долетя до централната част на страната със скорост от над 500 километра в час. Не мислех, че (този тип дронове) ще се появят тук толкоз бързо. Иран неотдавна го сподели за първи път на ревю “, се споделя в известието на Флеш.

По думите му тези дронове могат да летят в цялата страна благодарение на реактивен мотор – освен това с по-висока скорост и маневреност.

В същото време Флаш отбелязва, че тези БпЛА нямат никакви " супероръжия “ - постоянно зареждане и навигация. Скоростта им е висока - противовъздушната защита работи, само че мобилните групи би трябвало да бъдат въоръжени с ПЗРК като " Оса “, " Игла “ или " Стингър ", защото " зенитките “ не са ефикасни против Shahed-238.

" Украинците би трябвало да знаят, че с изключение на звука на мотопед в небето, в този момент има тон на аероплан. Добрата вест е, че го свалихме “, добави Флеш.

През ноември 2023 година новият БпЛА Shahed-238 бе показан на ревюто на Корпуса на стражите на ислямската гражданска война (КСИР). Бе маркирано, че той е по-бърз от предходните модели дронове.

Военновъздушни сили на Украйна признаха, че сходен дрон би бил по-трудна цел за разкриване заради реактивния си мотор, " особеното радарно ориентиране “ и характерния му цвят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР