Екипите по обезвреждането на дерайлиралиет цистерни с амоняк при жп

...
Екипите по обезвреждането на дерайлиралиет цистерни с амоняк при жп
Коментари Харесай

Две от дерайлиралите цистерни с амоняк при Пирот още не са обезвредени и вдигнати от линията

Екипите по обезвреждането на дерайлиралиет цистерни с амоняк при жп злополуката при Пирот работят двадесето денонощиеСнимка: Пирот Плюс
Остават да бъдат вдигнати две от дерайлиралите цистерни с амоняк от жп злополуката на 25 декември при Пирот, Сърбия, написа локалният портал " Пирот плюс ". Снощи беше вдигната една от 40-тонните цистерни, през днешния ден работата на екипите продължава, като интервенцията по извеждането и на останалите цистерни ще завърши евентуално на следващия ден.

Обезвреждането на четирите дерайлирали цистерни с амоняк продължава към този момент двадесети ден, като работата на екипите се натъква на огромни компликации - последно имало разкъсване на въжета и ленти, с които се връзват и подвигат цистерните от двата жп крана, докарани от България предишния петък, чиято товароподемност е общо 250 тона.

След като в близкото с. Бело поле закараха най-проблемна цистерна, от която амонякът беше претрупан на автоцистерни, локалните алармираха през вчерашния ден за мощна миризма на амоняк и цистерната, която към този момент е празна, беше преместена на друго място. Замерванията не демонстрират повишени индикатори на амоняк в атмосферния въздух нито във водите на река Нишава.

Извънредното състояние в град Пирот и в община Бела паланка, въведено часове след злополуката, остава в действие до цялостното неутрализиране на засегнатия от жп злополуката сектор, разгласи кметът на Пирот Ненад Васич, който оглавява  общинския спешен щаб.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР