Екипите на Военномедицинската академия изпитаха реакцията си рухване на сграда.

...
Екипите на Военномедицинската академия изпитаха реакцията си рухване на сграда.
Коментари Харесай

Реакцията си при рухване на сграда тренираха екипи на ВМА

Екипите на Военномедицинската академия изпитаха реакцията си срутване на постройка. Те разиграха сюжет, при който две коли за спешна помощ на академията откараха четирима души, ранени при срутване на многофункционална постройка в региона на София, като сега на случая в нея е имало към 200 души. На мястото на бедствието работят екипи на Спешна помощ, пожарна, полиция и спасители.

Проведената подготовка на военните формирования беше във връзка 15-годишнината от участието на България в НАТО.

Модулните формирования към ВМА се задействат по заповед на министъра на защитата, като в закона за защитата това е така наречен Мисия 3.
 Снимка 414909
Източник:

От момента на идването на двете коли за спешна помощ избавителни екипи изнесоха на носилки пациентите и ги откараха в отделения на полевите лечебни заведения , ситуирани наоколо до мястото на случая. След осъществяване на обзор те бяха преместени в отделенията за незабавна здравна помощ. След като лекарите се погрижиха за тяхното положение и ги стабилизираха, бяха отведени в отделението на чакащите, които с приоритет ще бъдат откарани в болничното заведение.

В хода на тренировката активността на екипите се проследяваше от военачалник Стефан Янев, консултант на президента Румен Радев по националната сигурност.

Полк. Димо Димов, шеф Катедра " Медицина на бедствени обстановки " към ВМА регистрира високото равнище на стационарните лечебни заведения, само че като главно предизвикателство е пациентите да дойдат живи в полевите лечебни заведения. Това става с активиране на модули, които да окажат стабилизираща помощ, по думите му.

Добре квалифицираните фрагменти и оперативната съгласуемост при взаимни интервенции с НАТО е повода за основаването на симулационен подготвителен център в някогашната трапезария на ВМА. В него ще се включват единствено военни, само че се възнамерява с изключение на парамедици и бойни санитари да се образоват и цивилни медицински сестри и лекари , акцентира Димов.
 Снимка 414912
Източник:

С инженерен отбор от американските делегации се разисква съответния дизайн на центъра. По предварителни планове той ще коства на болничното заведение към 2 млн. лв..

Планира се закупуването на високотехнологични манекени , имитиращи човешкото тяло като болежка, реакция на зениците и кървене. Сумата за един манекен е към 100 000 $.

За първи път бяха разпънати съвсем всички модули от мобилните лечебни заведения. Модулът по превантивна медицина дава оценка на средата, а в случай че тя не е безвредна, се подхващат дейности за реализиране на естествени стойности.

Особено рискови инфекции като ебола могат да бъдат изолирани в модула по инфекциозни заболявания без риск за обгрижващия личен състав. Това изясни полк. Димо Димов. В сортировъчното поделение се разпределят всички потърпевши, а отделението, където работят хирургични екипи, разрешава незабавни хирургични интервенции, като най-често се цели да се спре солидно кървене от крак. Осигурена е и реанимационна помощ за потърпевшите.

При всеобщо потърпевши ние подкрепяме цивилните лечебни заведения или разкриваме конструкция там, където друга болница не може да бъде ситуирана, акцентира Димов. Мобилните болнични уреди могат да бъдат ситуирани обаче единствено на безвредна територия.

Оказва се, че не сме толкоз обратно в плана, защото нашите сътрудници от Съединени американски щати оцениха доста високо както сградната площадка, по този начин и опциите за тренировки, сподели още Димов.
 Снимка 414908
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР