Екипите на трите институции работиха интензивно и в непрекъснат режим

...
Екипите на трите институции работиха интензивно и в непрекъснат режим
Коментари Харесай

С машини на втори тур? Министерството на електронното управление ...

" Екипите на трите институции работиха интензивно и в непрестанен режим в последните дни, с цел да извършат процедурата и да обезпечат протичането на почтени и демократични избори в неделя ", показаха от ведомството. 

 

Докладът за оценяване на сходството на доставения вид техническо устройство за машинно гласоподаване с условията на Изборния кодекс и техническата спецификация и решението за засвидетелствуване са изпратени в Централната изборна комисия (ЦИК).

 

" По-рано през днешния ден екипите на МЕУ завършиха нужните действия и инспекции от удостоверяването на машините. Благодарение на основаната от МЕУ оперативна организация и с дейното подпомагане на БИМ и БИС процедурата приключи навреме и в границите на днешния ден ", се споделя в информацията. 

 

Рано тази заран министерството популяризира до медиите снимки на демо бюлетини, отпечатани от техническо устройство за машинно гласоподаване, конфигурирано със програмен продукт, построен при довереното създаване, което беше осъществено от специалисти на ЦИК през вчерашния ден вечерта.

 

На бюлетините е изписан хешкодът, който ще се пресъздава по време на изборния развой.

 

Именно удостоверяването на сходството на техническите устройства за машинно гласоподаване се оказа препъникамъка при гласуването с машини на първи тур в изборите за кметове и общински съветници. Въпреки че отчет на ДАНС, в който се споделя, че заместник-министърът на електронното ръководство снимал хешкодът, беше първичната причина за анулацията на машинния избор, на по-късен стадий ЦИК заприказва за удостоверяването на сходството като съществена причина да бъдем лишени от машинен избор на първи тур. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР