Екипите на Министерството на електронното управление (МЕУ), които сертифицират машините

...
Екипите на Министерството на електронното управление (МЕУ), които сертифицират машините
Коментари Харесай

Започна сертифицирането на машините за гласуване

Екипите на Министерството на електронното ръководство (МЕУ), които сертифицират машините за гласоподаване, започнаха активността си в 20:00 часа довечера, оповестиха от ведомството. Очаква се да работят непрестанно до момента в който удостоверят сходството на машините за втория тур на локалните избори. Цялостният развой ще протича под наблюдението на специалисти от Държавна организация „ Национална сигурност “, избрани след покана на МЕУ.

По-рано през днешния ден министърът на електронното ръководство, ръководителят на Българския институт по метрология и ръководителят на УС на Българския институт по стандартизация утвърдиха и изпратиха на Централната изборна комисия (ЦИК) методика за засвидетелствуване на сходството на машините за гласоподаване, съобразена с решението на Върховия административен съд.

МЕУ ще обезпечи опция на всички жители да следят процеса в действително време на място. Излъчването ще бъде налично от 9 часа на утрешния ден в зала „ Партер “ в постройката на министерството, вход от ул. „ Дякон Игнатий “ 13.

В рамките на днешния ден МЕУ, Българският институт по метрология (БИМ) и Българския институт по стандартизация (БИС) взаимно дефинираха екипите си за работа. Проведен бе инструктаж за разпоредбите за засвидетелствуване и достъп до залата, която е оборудвана с камери и система за надзор на достъпа и където се прави процесът по засвидетелствуване.

Трите институции обмениха преписка с ЦИК по отношение на получените досега осведомителни активи за потреблението им в процеса по засвидетелствуване. Министерството утвърди и вътрешни правила за реда и изискванията за предпазване, достъп и работа с техническите средства за машинно гласоподаване, както и всички нужни за започване на процеса документи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР