Екипи на турската жандармерия, които охраняват района на турско-българската граница,

...
Екипи на турската жандармерия, които охраняват района на турско-българската граница,
Коментари Харесай

Турция хвана група мигранти при опит да влязат нелегално в България

Екипи на турската жандармерия, които охраняват региона на турско-българската граница, са осуетили опит на група от 21 мигранти да преминат незаконно през границата към България .

По сигнал, че се транспортират мигранти към Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерекьой/Малко Търново, екипите подхванали акция в пограничния регион. При инспекция на микробус с турска регистрация е била разкрита група от 21 мигранти с нередовни документи , а някои и изобщо без документи.

Групата е била отведена за инспекция в регионалната жандармерия. При инспекцията се открило, че мигрантите са от палестинци и мароканци , всичките - мъже. В Турция влезнали по незаконен метод през югоизточен Анадол. В Истанбул се уговорили с лидера на микробуса да ги води до турско-българската граница край Дерекьой против сумата от по две хиляди евро на човек.

След снемане на самоличността на арестуваните мигранти, те са били предадени на мигрантския център край село Пехливанкьой, с цел да бъдат върнати назад.

Властите са задържали водача на микробуса - М.Ч., по обвиняване в незаконен трафик на хора , заяви Анадолската организация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР