Екипи на общинска полиция ще извършват периодични обходи на терена

...
Екипи на общинска полиция ще извършват периодични обходи на терена
Коментари Харесай

Екипи на общинска полиция ще патрулират около къпалнята „Мария Луиза“ по заповед на Фандъкова


Екипи на общинска полиция ще правят периодически обходи на терена към къпалнята „ Мария Луиза “, в който през вчерашния ден беше установено нерегламентирано изсичане на дървета. За да не се допусне рязане на дървета през нощта по заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска екип на общинска полиция извършваше обходи и през нощта на 1-и против 2-и февруари, оповестяват от Столична опбщина. 

Заради откритите продължаващи действия по разчистване на отрязани клони и дървета на терена кметът Фандъкова сезира Столична дирекция на вътрешните работи и Прокуратурата за случая с искане за осъществяване на инспекция. Теренът на къпалнята „ Мария Луиза “ попада в охранителната зона на парк Борисова градина, която от 1988 година е резерват на градинско-парковото изкуство.

Проверките на терен продължиха и през днешния ден, като към екипите на дирекция „ Зелена система “ и Оперативна програма „ Паркове и градини “, се включи и шефът на дирекция „ Контрол на строителството “ Цветан Тодоров.

Разпоредената нова инспекция от кмета Фандъкова, под директното управление на основния проектант арх. Здравков, откри, че е нарушена целостта на терена вследствие тежката строителна машинизация, образували са се коловози и има прясно отсечена дървесна растителност. Извършените действия са в фрапантно нарушаване на настоящата нормативна уредба и директно погазват законовите разпореждания.



При инспекцията на 1 февруари беше открито и документирано отрязване на 20 дървета, за които няма издадено позволение. На 26 януари кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков е издал позволение за унищожаване на 10 дървета в терена, като действително отсечените дървета не подхождат на позволените и са доста повече.

Съставен е акт за административно нарушаване и е направено писмо до сдружението притежател,  което следва да се яви за налагане на плануванаъа глоба.



 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР