Екипи на общината и полицията затвориха част от пътната мрежа

...
Екипи на общината и полицията затвориха част от пътната мрежа
Коментари Харесай

Стотици сигнали за щети от дъждовете в София и околните села

Екипи на общината и полицията затвориха част от пътната мрежа в столицата поради събралата се вода. Затворено за придвижване беше кръстовището на " Лъвов мост ", като повода беше наводняване в тунела. Забрана за придвижване имаше и по южното платно на софийския Околовръстен път сред бул. " Симеоновско шосе " и бул. " Черни връх ".

 

Подобно беше ситуацията на още няколко места в столицата, измежду които и в тунела на НДК, като там се преминаваше извънредно мъчно.

 

Сериозна беше обстановката в софийското село Желява, където река излезе от коритото си и наводни къщи и дворове в региона поради пън, който препречваше пътя на водата. Екипи на пожарната по-късно отстраниха дървото. В селото е евакуирана една жена. Пожарникари има и в други две села - Бухово и Яна - където се отводняват изби и приземни етажи.

 

В профила си в обществените мрежи столичният кмет Йорданка Фандъкова написа, че се наблюдават равнищата на реките и язовирите. Тя прикани жителите при потребност да подават сигнали на телефон 112, с цел да се провеждат дейностите на екипите.

 

Към момента няма данни за потърпевши и починали хора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР