Екипи на жандармерията охраняват служителите на агенцията по храните (БАБХ)

...
Екипи на жандармерията охраняват служителите на агенцията по храните (БАБХ)
Коментари Харесай

Жандармерия пази служителите на БАБХ на Капитан Андреево

Екипи на жандармерията охраняват чиновниците на организацията по храните (БАБХ) на граничния пункт " Капитан Андреево ". Това заяви пред БНР началникът ѝ Христо Даскалов.

По думите му имало спор и напрежение сред инспекторите и работещи във компанията " Евролаб 2011 ". От частното сдружение се пробвали да блокират товаренето и разтоварването на колета от Турция, твърди Даскалов. В резултат се е образувала опашка от стотици камиони. Затова се е наложила интервенция на жандармерията.

Ден по-рано организацията заяви, че е разширила активността си и присъединила в контрола си и товаро-разтоварните работи. Държавната конструкция се базира на определение на Върховния административен съд, съгласно което липсвала „ нормативан и административна регулация “ на този развой на пункта. Още в петък Даскалов се оплака, че " Евролаб 2011 " е докарала 30 души, които се пробвали да изблъскат инспекторите.

Пращането на жандармерия на пункта се прави ден преди публично посещаване на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев на мястото.

Огромният скандал с „ Евролаб 2011 “ потегли откакто се появиха данни, че на Даскалов е предлаган рушвет, с цел да не подхваща дейности във връзка с контрола на пункта. Правителството на Кирил Петков определяше обстановката на пункта като огромна корупционна скица. Държавата се опита да изземе активността по взимане на проби от плодове и зеленчуци, само че с няколко решения административните съдилища отхвърлиха дейностите ѝ.

Преди 20 май монополът върху този печеливш бизнес беше възложен с 10-годишен контракт за наем, първо на частната компания " Интерпред Еврологистик ", представлявана от Размиг Керопе Чакърян, прочут като " Ами ". Договорът изтече в края на предходната година. През тази година въпросната компания бе сменена от упоменатата - " Евролаб 2011 ". Неин притежател е Васил Димитров, само че инспекция на уеб страницата BIRD откри връзки с търсения от Интерпол в предишното за присъединяване в проведена престъпност Христофорос Аманатидис-Таки и партия ГЕРБ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР