Екипи на Дирекцията за митническа охрана към Министерството на търговията

...
Екипи на Дирекцията за митническа охрана към Министерството на търговията
Коментари Харесай

Хванаха нелегални стоки за над 6,5 милиона лири на Капъкуле

Екипи на Дирекцията за митническа защита към Министерството на търговията на Турция са разкрили незаконни артикули за 6,5 милиона турски лири на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле, на границата с България, предава Българска телеграфна агенция.

Нелегалният товар е открит при интервенция на екипите.

При митническата инспекция на два тира с българска регистрация, които влезнали от Капитан Андреево, митничарите забелязали, че и изпращащата компания, и получаващата компания е една и съща. Екипите се усъмнили, че е допустимо да е била осъществена замяна на регистрационните табели на тировете, с цел да се избегне митническата инспекция на единия от тировете.

За съмнителния случай била известена регионалната Дирекция за митническа защита и незаконен трафик в Одрин. Единият тир се насочил към изхода, с цел да избегне митническия надзор. Митническите екипи обаче спрели и двата тира за инспекция.

В единия от тировете били открити над един милион броя електронни цигари, чанти, якета, автомобилни елементи, джиесеми, слънчеви очила, медикаменти, зарядни устройства, пури и пет тона чай.

Стойността на незаконния товар,който се пробвали да внесат незаконно в Турция, е на стойност шест милиона и 500 хиляди турски лири, осведомиха от митническата работа на Капъкуле.

Започнало е следствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР