Екипът за търсене и спасяване на Главна дирекция Пожарна безопасност

...
Екипът за търсене и спасяване на Главна дирекция Пожарна безопасност
Коментари Харесай

Българските пожарникари на родна земя: Турците ни посрещнаха и изпратиха като герои

Екипът за търсене и избавяне на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН) се завърна в България. Мисията им в Турция след разрушителните трусове продължи 11 дни.

Директорът на ГДПБЗН Александър Джартов съобщи, че организацията е била съвършена. В модула за избавяне са взели участие съвсем 80 души от разнообразни служби в страната, измежду които София, Пловдив, Велико Търново, Монтана, Перник и Кюстендил.

Ръководителят на екипа пожарникари Калоян Дончев сподели на брифинг пред медиите на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, че мъчно можем да си представим мащабите на бедствието.

„ Турците изпратиха българските пожарникари с овации и клаксони “, изясни с страст той.

„ Турците ни посрещнаха и изпратиха като герои. На връщане по автомагистралата ни настигаха водачи, които свиреха с клаксони и ръкопляскаха ”, сподели още Дончев и добави: „ Цялата организация беше съвършена. Благодаря на екипа за бързото реагиране в разнообразни обстановки. Нямаше произшествия. Показаха, че могат да работят с останалите европейски модули. Те са същински експерти.

„ Много са нещата, които мъчно ще забравим. Болката, тъгата в очите на хората, изчезналите хора, големите опустошения “, описа още ръководителят на екипа пожарникари Калоян Дончев./DarikNews
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР