Екипът от международни следователи, разследващи трагедията с полет MH17 на

...
Екипът от международни следователи, разследващи трагедията с полет MH17 на
Коментари Харесай

Следователи обявиха в Хага: Полет MH17 над Донбас е свален с ракета, дошла от руска военна част!

Екипът от интернационалните следователи, проверяващи нещастието с полет MH17 на „ Малайзийските авиолинии “, разкриха за първи път, че ракетата, употребена за събаряне на самолета, е била превозена от съветска военна бригада, оповестява AFP.

Следователи от Холандия, Украйна, Малайзия, Белгия и Австралия оповестиха, че взаимния екип „ стигна до заключението, че (ракетата) „ Бук “, с който е свален MH17, е пристигнала от 53-ата противоракетна ракетна бригада, основана в Курск в Русия ", сподели нидерландският следовател Вилберт Паулисен. „ 53-ата бригада е част от съветските въоръжени сили ", съобщи специалистът пред публицисти на конференция.

Полет MH17 на „ Малайзийските авиолинии “ бе свален над Източна Украйна през 2014 година На борда му пътуваха 298 души от 17 страни, по-голямата част от които холандци.

Русия и самообявилата се ДНР от своя страна настояват, че лайнерът е свален от киевските войски в Донбас. Неотдавна се самоуби и украинският водач на изтребител , от който се счита, че са изстреляне ракети по Боинга.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР