Екипът около бившия национал Димитър Бербатов излезе с открито писмо

...
Екипът около бившия национал Димитър Бербатов излезе с открито писмо
Коментари Харесай

Екипът на Бербатов със съвети към БФС за конгреса на 12 октомври |

Екипът към някогашния национал Димитър Бербатов излезе с намерено писмо до БФС, в което показва някои рекомендации за провеждането на конгреса на футболната ни централа, който е плануван за 12 октомври. Събирането би трябвало да избере нов президент и изпълнителен комитет на една от най-влиятелните спортни федерации, която сега е ръководена от Борислав Михайлов.

Ето и наличието на писмото, публикувано от екипа на Бербатов:

Отворено писмо от екипа на Димитър Бербатов

Тъй като разпоредбите за осъществяване на конгреса и за избор на президент и изпълнителен комитет би трябвало да се вземат от изпълнителен комитет, а БФС няма време да провежда подобен в допустимите периоди преди конгреса, тези дни, а може би даже през днешния ден, ще бъде свикано изпълнително бюро, с цел да вземе тези решения!

А тези правила за осъществяване на конгреса да бъдат утвърдени след това на бъдещо съвещание на изпълнителния комитет, тъкмо преди конгреса на 12 октомври.

Въпросните правила за осъществяване на конгреса са за това:

Как да се гласоподава - гласоподаване при съблюдаване тайната на вота;

С каква бюлетина да се гласоподава - интегрална;

Къде да се гласоподава - в урните пред делегатите, а не в тъмните стаички;

Кандидатите за президент би трябвало да бъдат позволени вътре в залата през цялото време, медиите да бъдат позволени и да отразяват целия конгрес, делегатите и претендентите за президент да имат право да се изкажат на самия конгрес.

Да се подпише контракт и резервира Зала 1 на НДК, което още не е направено!

Да се резервира и заплати хотелът за всички делегати, които идват на конгреса!

Тъй като БФС тези дни прикани за почтено осъществяване на конгреса, в този момент е моментът да покажат че го мислят в действителност. Надяваме се всички ние да станем очевидци на тъкмо това и взетите решения от изпълнителното бюро да бъдат тъкмо такива.

Ако в околните дни има интензивно подаряване на топки, в случай че има събиране в заведения за хранене и вечери с музикално оформление и други сходни екстри, тимовете просто да извърнат внимание на обстоятелството, че това постоянно се случва тъкмо преди конгреси, а през останалото време като че ли не съществуват за БФС!

Надяваме се да не ставаме повече очевидци на следващите подмолни игри, както вчерашните, с искане от БФС съдът да спре конгреса с ограничаваща мярка, което не беше почетено, несъмнено!

Нека най-сетне се даде късмет на тимовете да създадат своя персонален избор кой да бъде определен за президент на БФС!

Екипът на Димитър Бербатов

София,
15 септември 2021 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР