Екипът на програма Зелена София на Столичната община набира доброволци,

...
Екипът на програма Зелена София на Столичната община набира доброволци,
Коментари Харесай

Столичната община търси доброволци, които да помагат на ученици да пресичат през пешеходни пътики

Екипът на стратегия " Зелена София " на Столичната община набира доброволци, които да оказват помощ на учениците от три учебни заведения да минават безвредно през пешеходните пътеки в регионите им. Инициативата " Пеша на учебно заведение " ще се организира от 18 до 22 септември в към 2 СУ " Акад. Емилиян Станев ", 96 СОУ " Лев Николаевич Толстой " и 138 СУ " Проф. Васил Златарски ".

В дните на провеждането на акцията доброволците ще стопират придвижването на коли през пешеходните пътеки в часовете сред 07:00 и 08:30. Трите учебни заведения са определени взаимно с дирекция " Сигурност " към Столичната община, откакто било открито, че до достъпа до тях е усложнен за пешеходците, поради тесни тротоари, паркирали коли или поправки.

Доброволците ще могат да избират в региона на кое учебно заведение да се включат. Ще им бъдат раздадени светлоотразителни жилетки и стоп палки с изображението на танцуваща зебра от едната страна, с цел да притеглят вниманието на водачите.

От " Зелена София " възнамеряват напролет да предизвикват акция, в която ще насърчат родителите да водят децата сина учебно заведение без коли в продължение на една седмица.

Всеки, който има предпочитание да се включи в акцията " Пеша на учебно заведение " може да го съобщи на имейл [email protected].
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР