Екипът на Пощенска банка засади над 2000 фиданки в Международния

...
Екипът на Пощенска банка засади над 2000 фиданки в Международния
Коментари Харесай

Доброволци от Пощенска банка засадиха над 2000 фиданки в Международния ден на Земята

Екипът на Пощенска банка засади над 2000 фиданки в Международния ден на Земята - 22 април - по време на огромната самодейност " Новата гора на София - 2 ". Над 100 доброволци от финансовата институция отдадоха време, труд и старания за залесяването на нови горски масиви в крайградските региони на София, в землището на с. Негован. Пощенска банка се включва за втора поредна година в плана, като част от цялостната ѝ вътрешна стратегия за запазване на околната среда " Зелени дружно с Пощенска банка " и в унисон с дългогодишната устойчива политика на компанията. Под мотото " Подай ръка на Новата гора на София " през предходната година екипът на институцията засади над 1000 дръвчета на избрания за задачата терен. Планът за пролетното издание на акцията през 2023 година е да бъдат залесени нови 32 дка с общо 20 000 широколистни фиданки от дървесен тип цер (представител от жанр Дъб).

" Всяка обществено виновна самодейност, в която екипът на Пощенска банка доброволства, е доста значима за нас, тъй като тя символизира непрекъснатите ни старания да построяваме нов вид мислене и отношение към околната среда и опазването на естествените запаси. Участието ни за втора поредна година в " Новата гора на София - 2 " в този момент е още по-специално, защото го реализирахме в Международния ден на Земята, като успяхме да засадим рекорден брой фиданки, с помощта на отборния дух и взаимните старания на нашия обединен екип. Мотивирани от общите ни полезности и визия за по-зелено бъдеще дружно се стремим към стабилно развиване и по-природосъобразно държание за благополучието на цялото общество ", разясняват от Пощенска банка.
 Снимка 615534
Източник:

Гората край с. Негован е част от огромния план " Новата гора на София - 2 ", с която Столична община засажда нови горски масиви в крайградските региони на града като част от ограниченията за възстановяване на качеството на въздуха. Началото на тази самодейност бе сложено предходната пролет, а задачата ѝ е да трансформира в гора общо 137 дка общински непригодни аграрни земи в землището на с. Негован, регион " Нови Искър ". След двете залесителни акции през 2022 година на мястото към този момент порастват 30 500 фиданки цер на обща повърхност от 48,8 дка.
 Снимка 615537
Източник:

Многопластовата политика за корпоративна обществена отговорност на Пощенска банка включва редица значими планове в региона на образованието, предприемачеството, опазването на околната среда, спорта и корпоративното дарителство. Едно от главните посоки в нея са зелените начинания, тъй като грижата за околната среда има особено място за институцията. Тя е част от бизнес модела ѝ и е измежду водещите цели за мениджмънта. Сред най- огромните от тях са " Зелени истории навън ", в която чиновници облагородиха екопътека в местността Златните мостове на Витоша, вътрешната самодейност " Герои в зелено ", която предизвиква екологично отговорно държание измежду екипа на банката, дружно с плана " Зелена класна стая ", който съставлява създаване на новаторски амфитеатрален ъгъл за учене и развлечение измежду природата, осъществен в партньорство с Mastercard и Природен парк " Витоша ".
 Снимка 615536
Източник:

Целенасочените дейности на Пощенска банка в региона на опазването на околната среда неведнъж биват отличавани в разнообразни състезания за устойчиви начинания и КСО стратегии. В годишните награди за щедрост и корпоративна обществена отговорност " Златно сърце " на списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review за 2022 година финансовата институция завоюва оценката " Зелена планета " с плана си " Зелена класна стая " в партньорство с Mastercard. По време на 12-тото издание на националния конкурс " Най-зелените компании в България " на b2b Media през 2022 година Пощенска банка бе удостоена с две златни оценки в категориите " Зелена просветителна самодейност " и " Зелена концепция ". Финансовата институция справедливо стана и " Банка на годината " в 30-то юбилейно издание на годишните награди на " Асоциация Банка на годината ".

Повече информация по отношение на зелените начинания на Пощенска банка можете да откриете.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР