Eкипът на неформалната организация “Отвъд спорта стартира инициатива в подкрепа

...
Eкипът на неформалната организация “Отвъд спорта стартира инициатива в подкрепа
Коментари Харесай

Неформална организация стартира инициатива в подкрепа на кварталните игрища за спорт

Eкипът на неофициалната организация “Отвъд спорта ” започва самодейност в поддръжка на кварталните стадиони за спорт в цялата страна. На уеб страницата на самодейността всеки може да добави игрище, ситуирано на територията на цялата страна, и да опише актуалното му положение, проблеми и потребности. По този метод участниците могат да спомогнат за обновяването на игрището на идващ стадий от самодейността. Целта е активирането на локалната общественост, а организацията ще подкрепя връзката със спонсори, институции и други подобаващи сътрудници.

В предаването „ Хоризонт до обед “ Росен Терзиев от самодейността показа, че е прекарал огромна част от детството си по спортните стадиони в своя квартал и има вяра, че тази просвета има място в живота на младите:

Спортът ни забавляваше и ни интересуваше. Буквално сме прекарали цели дни по този метод. Това е нещо, което считаме, че към момента има място в всекидневието на децата, че е нещо, което е значимо. Във времето всеки един от нас, за себе си, е взел някакви уроци в същото време траял е да спортува, основал е свои другарства и контакти по тази линия и  това продължава това нещо значимо за нас, въпреки че всички се занимаваме се с нещо напълно друго професионално. С брат ми стартирахме тази самодейност, само че към нас се причислиха и други хора във времето. Стигнахме до извода че тази просвета, този дух  се ражда точно от квартала и стартира от тези стадиони за свободен спорт, в които всеки един от нас може по безусловно доста елементарен и елементарен метод да навлезе в спорта и да си построи компания и общественост.

Много стадиони сега са в неприятно положение и спортът на тях не носи наслаждение, разяснява Терзиев, който даде за образец площадките, на които футболни порти, баскетболни кошове и даже огради са счупени или напряко липсват. Проблем е, че местата не наподобяват „ настоящи “ за младите поради което те избират добре поддържаните, само че скъпи зали.  Инициативата към този момент е помогнала за възобновяване на квартално игрище.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР