Екипът на Изправи се България начело с председателя Мая Манолова

...
Екипът на Изправи се България начело с председателя Мая Манолова
Коментари Харесай

Мая Манолова: Огън от народна любов ще запали чергата на управляващите

Екипът на Изправи се България отпред с ръководителя Мая Манолова провежда и организира протестно шествие против цената на тока, което стартира от Министерство на енергетика и под ритмичното звучене на барабан мина пешеходно до Министерство на земеделието. В шествието ритуално изгориха фактури за ток на дребни компании пред енергийното министерство и възпламениха дърва за огрев пред земеделското.

„ Малкият бизнес в страната е на колене. Хората не могат да заплащат тези сметки. Баничарници, хлебарници, пекарни, дребни цехове затварят, банкрутират, освобождават служащи, тъй като не могат да заплаща големите сметки за ток " – сподели Манолова пред събралата се навалица и медии

От Изправи се България възпламениха ритуално фактури с високите сметки и сложиха публично началото на зимата на недоволството на хората. „ И този огън,който палим тук пред министерството, на следващия ден ще подпали и чергата на ръководещите, в случай че не се вслушат в нашия глас " – сподели Мая Манолова.

Газът е 5 пъти по-висок, парното от 1 януари ще нарастне с още 60%, дървата за огрев по последна информация на екипа е 220 лева за кубик и акцията Не плащай на групировката е предизвестие към ръководещите за невъзможността на народа да понесе тези нараствания.

От Изправи се България са подготвени със законопроект за изключителната обстановка в енергийния и водния бранш, въз основа на който страната законодателно да поеме цялото нарастване на енергийните сметки за всички енергийно небогати в България. Те към този момент са над 3 млн. българи. Дефиницията на енергийно безпаричен също би трябвало да бъде въведена и тя дефинира всички лица, чиито разноски за енергийни сметки надвишават 10% от приходите им.

„ Днес нашият митинг е за цената на тока и по тази причина сме пред Министерство на енергетиката. Лъжата на Четворната коалиция към този момент води до хиляди банкрути всекидневно на дребни компании. Обещаха,че цялото нарастване над 250 лева на цената на тока ще се поеме от страната, в същия миг подвигнаха мрежовите услуги и вместо 250 лева компаниите заплащат не по-малко от 500 лева за всеки мегават час. Лъжата към този момент се усеща по джобовете на дребните компании " – сподели Манолова пред енергийното министерство.

След похода до министерството на земеделието от обществената групировка изгориха дърва за огрев и там в символ на митинг против неналичието на ограничения от страната за растящите ценипна дървата и пелетите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР