Екипът на “Господарите” изпрати сигнал до медиите за продължителна кампания

...
Екипът на “Господарите” изпрати сигнал до медиите за продължителна кампания
Коментари Харесай

Заплашват звезда на Господарите за разследване - slava.bg

Екипът на “Господарите” изпрати сигнал до медиите за продължителна акция против журналистката Виктория Симеонова. Тя е подложена на тормоз посредством телефонни позвънявания и очернящи изявления в група от интернет уеб сайтове.

Журналистката свързва акцията с поредност нейни проверяващи репортажи за компании, които нелегално дават финансови услуги. Пред камерата на “Господарите” потърпевши настояват, че са били излъгани със съществени суми пари. Става дума за група от свързани компании, за които Комисията за финансов контрол (КФН) постоянно предизвестява жителите да внимават, тъй като те не са лицензирани да оферират финансови услуги.

Виктория Симеонова получава сигнали от хора, които настояват, че са излъгани с сред 10 000 и 166 000 лв.. Тя открива, че компаниите са свързани с “Глобал Маркетс”, чийто лиценз беше лишен от КФН през 2015 година поради нарушавания.

През 2018 година Предаването “Господари на ефира”, чийто правоприемник е уеб сайтът “Господарите”, разкри връзки сред притежателите на “Глобал Маркетс” и редица нови компании с сходна активност. Тогава прокуратурата заяви за формирани 5 досъдебни производства, напомнят публицистите.

Виктория Симеонова открива, че същите хора не престават да развиват активност под името “Гранд Спот Маркет”. Фирмата е регистирана на един адрес с компания с сходно име - “Гранд Истърн Маркет”, за която КФН предизвести в края на 2020 година, че се занимава с “финансови измами”.

Когато екип на “Господарите” отива на среща с представител на компанията, журналистката е посрещната от екип на жълт уебсайт, а по стените са залепени разгласи за полови услуги с нейната фотография и телефон. По-късно тя открива, че от профилите й в обществените мрежи са свалени нейни фотоси, които се появяват в разнообразни уеб сайтове за секс услуги. Очернящи изявления за нея се появяват в група жълти уеб сайтове, свързани с компаниите, които оферират нелегално финансови услуги.

“Като публицист знам, че тези опити за заплашване са знак, че сме на прав път. Всъщност, колкото повече закани получавам, толкоз повече те сами признават виновността си”, сподели Виктория Симеонова пред Свободна Европа.

Тя сподели още, че екипът на “Господарите” няма да спре да работи по тематиката за финансовите измами. Симеонова чака “прокуратурата да си свърши работата” и да приключи активността на “тази незаконна група”.

До момента журналистката е получила сигнали за измами за общо над 700 хиляди лв..

След като схваща, че телефонът и адресът й са оповестени в уебсайт за полови услуги, Симеонова подава сигнал и в Главната дирекция “Борба с проведената престъпност” (ГДБОП) към Министерство на вътрешните работи.

Репортерката е изпратила въпроси във връзка със своите следствия и до прокуратурата, само че не е получила отговори.

Свободна Европа изпрати въпроси до имейла, който е оповестен на уеб страницата на “Глобал Спот Маркетс”. Писмото беше автоматизирано върнато, тъй като подобен адрес в действителност не съществува. Изпратихме въпросите си и посредством формата за контакт на уеб страницата, само че не сме получили отговори.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР