Екипът, който беше натоварен да разследва трагедията на футболния мач

...
Екипът, който беше натоварен да разследва трагедията на футболния мач
Коментари Харесай

Използването на сълзотворен газ е основната причина за трагедията в Индонезия

Екипът, който беше претрупан да проверява нещастието на футболния мач в Индонезия в първия ден на месеца, е излязъл със умозаключение за аргументите. В отчета им се загатва, че сълзотворният газ е главната причина за гибелта на толкоз доста хора в една от най-ужасните нещастия на игрища в света, разкри министърът на националната сигурност на Индонезия.

Екипът, който включва политически специалисти, хора от футбола и службите за сигурност, проверява интензивно по какъв начин повече от 130 индивида откриха гибелта си след конфликтите и случаите на стадион " Канджурухан " в град Маланг в Източна Ява. Мачът опълчи два от най-популярните тимове в страната Арема Маланг и Персебая Сурабая.

Координиращият следствието министър на сигурността Мохамад Махфуд Махмудин съобщи настрана от това, че специалистите от химическата лаборатория към момента изследват токсичността на потребления газ, само че какъвто и да е резултатът, той не може да " понижи заключението, че толкоз огромният брой смъртни случаи е породен основно от сълзотворния газ ".

Индонезийските управляващи и Футболната федерация на страната би трябвало да дават отговор по какъв начин и за какво полицията е употребила сълзотворния газ вътре в стадиона – процедура, която е безусловно неразрешена от ФИФА. При разпитите на служителите на реда се е открило, че те не са знаели за тази рестрикция.

Сълзотворният газ е бил изстрелван " безсистемно " и чиновниците са приложили " несъразмерни " ограничения, се споделя още в отчета. Полицията се опита да омаловажи ролята си в нещастието, наблягайки тесните порти на оборудването, както и свръхкапацитета за въпросния мач. Полицаите трансферират виновност и на Лигата на страната, която е била съгласно тях " небрежна в организирането на подобен рисков мач ". Министърът сподели, че заключенията и констатациите, в детайли разказани в отчет от 124 страници, към този момент са били връчени на президента на страната.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР