Екипажът на товарния кораб Vera Su, заседнал край местността Яйлата

...
Екипажът на товарния кораб Vera Su, заседнал край местността Яйлата
Коментари Харесай

Екипажът на заседналия кораб ще бъде разпитан, щом стъпи на твърда земя |

Екипажът на товарния транспортен съд Vera Su, затънал край местността Яйлата до каварненското село Камен бряг, ще бъде разпитан от проверяващите, когато бъде свален на брега, разгласи окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

По думите му дали това ще стане в околните дни зависи от дейностите на " Морска администрация " и Гранична полиция, както и от метеорологичните условия.

Моряците ще преминат здравен надзор и е допустимо да бъдат карантинирани. Ще бъдат конфискувани и корабните документи, с цел да се съберат цялостни данни по следствието за случая, заяви още Бухчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Окръжният следствен отдел стартира следствието за осъществено вероятно закононарушение срещу превоза на 20 септември, когато корабът под панамски байрак, пренасящ азотна тор, заседна в скалите край Камен бряг. 9-ченният екипаж е от жители на Азербайджан и Турция.

Радослав Бухчев изясни още, че откакто способените институции оценят какво е замърсяването на морската вода и дали са настъпили вреди за природата, държавното обвиняване ще работи и в тази посока, като бъдат разпитани и чиновници на " Морска администрация " и Гранична полиция. Възможно е това да стане в настрана досъдебно произвеждане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР