Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Шкода

...
Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Шкода
Коментари Харесай

Мирослав Ангелов спечели рали България

Екипажът на " Мегапорт Рейсинг " Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Шкода Фабия R5) стана третият български екип, след тези на Димитър Илиев/Янаки Янакиев и Крум Дончев/Стойков Вълчев, който завоюва успеха в най-престижното от българските автомобилни надпревари.

Ангелов и Сивов, които бяха водачи на шампионата от началото на годината, приключиха на върха на класирането в 49-ото рали България, изпреварвайки с над 5.5 минути оказалия се на второто място екипаж на първенците от предходната година Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Марина Мото Спорт, Пежо 208 R2).

Тази победа донесе първа купа в генералното класиране на шампионата страната за 2018 година за екипажа на " Мегапорт Рейсинг ", а с нея и първото място в конкуренцията на отборите, която клубът си обезпечи още с финала на Стари столици.

Екипажът завоюва четири от петте кръга - ралитата в Твърдица, Сливен, Шумен и България, а в чужбина - рали Сърбия, претърпя единствената загуба поради злополука в предпоследната права.

От средата на юли досега нито за миг Ангелов/Сивов не разрешиха на различен екипаж да оглави класирането в шампионата, като от общо 48 специфични стадия той завоюва 40, допускайки по 2 пъти да бъде надвит от Григор Григоров (Григоров рейсинг), Йордан Атанасов (АРТ Рейсинг) и по един път от Калин Бенчев (Дунав Рейсинг), Димитър Илиев (БАМС) и Тихомир Стратиев (Марина Моторспорт).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР