Екипажът на изчезналата подводница Сан Хуан от ВМС на Аржентина

...
Екипажът на изчезналата подводница Сан Хуан от ВМС на Аржентина
Коментари Харесай

Адмирал даде лъч надежда за изчезналата подводницата, ето какви са аргументите на екскомандващия на Балтийския флот

Екипажът на изчезналата подводница " Сан Хуан " от Военноморски сили на Аржентина може да издържи до 10 дни, употребявайки спешните кислородни ресурси в другите отсеци на субмарината, счита някогашният командващ на Балтийския флот (2001-2006) адмирал Владимир Валуев.

" Най-вероятно повредата е станала на централния пост и от строя е излязъл основния команден пункт на подводницата. Има вяра обаче най-малко част от екипажа да е в няколко разнообразни отсека и да чака спасението, което би трябвало да пристигна откакто времето в региона се усъвършенства. На дълбочина до 100 метра подводничарите може да устоят в изолирани, херметични отсека до 10 денонощия ", изяснява адмиралът, представен от РИА Новости.

Той добавя, че в подводниците немско произвеждане има спешен ресурс кислородни пластини. Кислород също по този начин има в торпедата и в балоните в изолиращите апарати.

" Ако проявят воля и съблюдават режим на жестоки икономии, моряците може да намерят запас за дишане. Ако са живи, несъмнено ", споделя адмирал Валуев.

Той счита, че подводницата може да лежи да дъното с жив персонален състав на неголяма дълбочина. " Преградните стени устоят на дълбочина до 100-150 метра даже в случай че няколко отсека за наводнени. Ако дълбочината е до 50 метра, то подводничарите откакто бъдат открити от спасителите, може да изоставен подводницата през торпедните апарати и спешния люк. На дълбочина повече от 100 метра - благодарение на профилирани избавителни апарати ", изяснява специалистът.

Според него в региона на изгубването на подводницата би трябвало да бъдат изпратени самолети, снабдени с магнитни откриватели. Това съоръжение разрешава да бъдат откривани подводници на дълбочина до 500 метра.

" След приключването на първичното търсене е належащо благодарение на потопяеми апарати с видео- и фотоапаратура да се дефинира, че това в действителност е подводницата. А по-късно и да се набележат пътищата за спасяването ѝ, като първият би трябвало да регистрира съществуването на живи моряци на борда ѝ, а вторият и просто повдигане на повърхността ", прецизира адмиралът.

Той изяснява, че за изваждането на авариралата подводница се употребяват плаващ док, транспортен съд за повдигане на тежки предмети от дъното и водолази. " Подводницата се изважда в дока и до момента в който той се движи към базата се организират редица санитарни мероприятия. Ако има живи се употребява барокамера, с цел да не се допусне скъсване на белия дроб и кесонна болест. В пункта на базиране се организират завършващи механически мероприятия ", споделя в умозаключение адмирал Валуев.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР