Екипажът на българския научноизследователски кораб “Св. св. Кирил и Методий

...
Екипажът на българския научноизследователски кораб “Св. св. Кирил и Методий
Коментари Харесай

Екипажът на българския научноизследователски кораб “Св. св. Кирил и Методий” отбеляза 3-ти март в Атлантическия океан, край бреговете на Бразилия

Екипажът на българския научноизследователски транспортен съд “Св. св. Кирил и Методий ” означи 3 март в Атлантическия океан, край крайбрежията на Бразилия, оповестиха на страницата си от Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) „ Н.Й.Вапцаров “.

Тържествената гала се състоя на палубата на кораба в 10:00 часа локално време. С минута безмълвие екипажът уважи всички герои, отдали живота си за свободата на България!, написа в известието.

Корабът се връща към България от българската база “Св. Климент Охридски ” на остров Ливингстън от Южните Шетландски острови в Антарктида, където достави материали за градежа на нова лаборатория и подкрепя научните проучвания на 32-рата българска антарктическа експедиция и нейни партньорски експедиции от други страни.

„ Трети март е свещена дата ”, сподели пред екипажа командирът на българския транспортен съд капитан II сан Николай Данаилов. “Това е ден на възкресение на нашата България, тъй като тя, предците ни, ние, нашите деца и во веки, нашата България заслужава свободата. Трети март е знак на свободата, на зората, на вярата, на България. Иска се мощ, с цел да поемеш живота си в своите ръце и да посрещаш компликациите при избора си за значими решения, както и да изваждаш поучения от грешките си и да вървиш напред. Свободата е право, само че и отговорност. С горделивост заявяваме че сме българи, свободни българи! ”, сподели капитан II сан Данаилов.

 

След прехода през Атлантическия океан и нахлуване в Средиземно море е планувана спирка в Картахена в Испания, където ще се качат за образователна процедура през плаването до България 24 курсанти, двама преподаватели и един началник на практиката от ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР