Екипажът Dragon на е планиран да излезе на Международната космическа

...
Екипажът Dragon на е планиран да излезе на Международната космическа
Коментари Харесай

Ясно е кога екипажът Dragon на SpaceX ще излезе на

Екипажът Dragon на е плануван да излезе на Международната галактическа станция (МКС) на 14-ти ноември. Американската национална администрация по аеронавтика и космос (НАСА) разгласи това в понеделник, оповестява ТАСС. " НАСА и SpaceX в този момент са планувани за 14-ти ноември в 19:49 ч. по източното крайбрежие на Съединени американски щати (03:49 ч. по московско време на 15-ти ноември - приблизително), изстрелването на първия заместващ екипаж на галактическата станция ", съобщи галактическата организация на Съединени американски щати.
Екипажът на SpaceX Crew-1 включва американците Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър и Шанън Уокър, както и астронавтът на Японската организация за галактическо проучване (JAXA) Соичи Ногучи. Ракетата-носител Falcon 9 ще бъде изстреляна от стартовата площадка Cape Canaveral (Флорида). НАСА през октомври разгласи проектите си за идващия полет с пилотиран екипаж Dragon до МКС през първата половина на ноември.
 НАСА сигнализира за приближаващи Земята метеорити НАСА сигнализира за приближаващи Земята метеорити
Астероид 2020 PM7, размер колкото статуята на Свободата ще прелети през днешния ден, 29 септември 2020 година, около Земята, заяви NASA, съобщи Prav...
Първият пилотиран полет на Crew Dragon в орбита е осъществен тази година от астронавтите Дъглас Хърли и Робърт Бенкен. Космическият транспортен съд, изведен в орбита на 30 май, се качи автоматизирано на МКС на 31-ви май. Това е трансформация на товарния транспортен съд Dragon, който постоянно доставя товари там. Хърли и Бенкен го кръстиха Endeavour на галактическия транспортен съд Space Shuttle, който и двамата астронавти използваха при първите си галактически полети. Изстрелването на Crew Dragon бележи първия пилотиран полет от девет години насам от Съединените щати с локален галактически транспортен съд. НАСА ги приключи през 2011 година Оттогава астронавтите са трансферирани на МКС от съветския Союз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР