ekip7.bgОсновите на най-старата културна сграда в Разград– Музикалния дом, сериозно

...
ekip7.bgОсновите на най-старата културна сграда в Разград– Музикалния дом, сериозно
Коментари Харесай

Музикалният дом в Разград се държи на магия

ekip7.bg

Основите на най-старата културна постройка в Разград– Музикалния дом, съществено са поддали и висят във въздуха над коритото на река Бели Лом, сигнализираха очевидци.

Най-вероятно поради рушене на бетона,на места има огромни дупки – и от северната, и от западната страна. Фасадата също се нуждае от незабавен ремонт.

Музикалният дом е издигнат през 1942 година, главно със средства от подаяние на родолюбивото разградско семейство Екатерина и Димитър Бъчварови. Сега той е благосъстоятелност на Народно читалище „ Развитие 1869 “. В красивата и неповторима за града сграда репетира известният в страната и чужбина хор „ Железни струни “, който към този момент има 115-годишна история.

Сега съвсем по нищо не наподобява, че Музикалният дом е ремонтиран не толкоз от дълго време. От настоятелството на НЧ „ Развитие 1869 “уточниха, че се създава план за главен ремонт, който е на довършителна фаза. В момента вървят съгласувателни процедури с Министерствотона културата и други институции. След приключването им ще се търсят източници на финансиране.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР