Екип от прокурори, следователи и полицаи от ГДНП са започнали

...
Екип от прокурори, следователи и полицаи от ГДНП са започнали
Коментари Харесай

Още разкрития от прокуратурата: Укриващият се в ЮАР Къро е поръчител на пет убийства

Екип от прокурори, следователи и служители на реда от ГДНП са почнали дейни дейности по привличането на Каменов като обвинен и за един опит за ликвидиране.

Криминалистите считат, че умишленият пожар, при който през 2011 година умира Марчело Доковски , тогава началник на общинската компания " Паркинги и подвижност " в София, е поръчан точно от Каменов. Живеещият в ЮАР българин е съпричастен към убийството и на различен, обвързван с паркирането в столицата върховен общинар. Става въпрос за Георги Василев, който е погубен през 2005 година Още тогава има версия, че зад покушението стоят представители на някогашната силова формация ВИС, само че доказателства не са събрани.

Според следствието - Борис Борисов, прочут като Боби Белята, който е погубен при започване на 2022-ра, също е станал жертва на убийци, свързани с Каменов. Боби Белята е считан за непосредствен до Христофорос Аманатидис-Таки, с който Каменов е спор от няколко години, въпреки в предишното да са били сътрудници и да са посочени за едни от наследниците на групировката ВИС.

От " студените досиета " са извадени събраните улики за убийството и на търговеца на земеделска продукция Стойчо Стоилов , който умира след нечовечен побой, нанесен пред жилището му в столичния квартал " Редута " преди 10 години. Преди да се захване с търговия, Стоилов е работил във ветеринария пункт на българо-турската граница. Основната версия е, че съдбовният побой е поръчан поради опити на търговеца да развива конкурентен бизнес с този на Красимир Каменов, за който е известно, че управлява пред подставени лица борсата в столичния квартал " Слатина ", както и редица други тържища за плодове и зеленчуци в страната.

На борсата в " Слатина " при започване на 2020 година прокуратурата и ГДБОП задържаха ТИР с екзотични плодове, като се оказа, че кашоните, в които са били цитрусите, са с импрегнирано огромно количество кокаин.

Заради желанията на друга знакова фигура от ъндърграунда - Златомир Иванов - Баретата, да влезе в бизнеса с фитосанитарния надзор по границите, прокуратурата и полицията считат, че Красимир Каменов е забъркан и в покушението против някогашния чиновник на отряда за битка с тероризма.

Преди 10 години Златомир Иванов бе прострелян на излизане от Съдебната палата в София, само че оцеля.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР