Екип от 10 учени ще пътува до Ухан, за да

...
Екип от 10 учени ще пътува до Ухан, за да
Коментари Харесай

Представители на СЗО ще пътуват до Ухан, за да разследва произхода на Covid-19

Екип от 10 учени ще пътува до Ухан, с цел да проверява произхода на Covid-19 през януари, заяви Световната здравна организация (СЗО). Преди близо година през декември 2019 година Китай сигнализира СЗО за случаи на „ вирусна пневмония “ в град Ухан. Опасенията, че вирусът се е популяризирал от животни върху хора, доведоха до затварянето на мокрия пазар в Ухан от китайските управляващи. Американският президент Доналд Тръмп твърди, че Институтът по вирусология в Ухан е източникът на вируса и постоянно подлага на критика ранната реакция на СЗО на пандемията, написа London Evening Standard.
Но американските разследващи организации развенчаха тайните теории, заявявайки, че са стигнали до заключението, че „ не е основан от индивида или генетично модифициран “, съобщи организация Фокус.
 Родителите вземат решение дали децата им да се върнат в учебно заведение от 4 януари Родителите вземат решение дали децата им да се върнат в учебно заведение от 4 януари
Учениците от 1 до 4 клас да стартират да посещават учебно заведение от 4 януари следващата година, както и отваряне на детските градини и яслите. Това съо...
Фабиан Лиендерц от немския институт „ Роберт Кох “, който е и биолог в екипа, който ще пътува до Ухан през новата година, съобщи, че стремежът за установяване на произхода на вируса не е обвързван с приписването на виновност, а с опит за попречване на бъдещи епидемии.
Той сподели пред Асошиейтед прес: „ Наистина не става въпрос за намиране на отговорна страна. Става въпрос за опит да разберем какво се е случило и по-късно да забележим дали въз основа на тези данни можем да се опитаме да понижим риска в бъдеще. "
Д-р Лиендерц сподели, че изследователската задача се чака да продължи четири или пет седмици.
Той изясни, че учените ще изследват медицински образци и рентгенови лъчи от преди първото известно огнище, с цел да видят дали коронавирусът е циркулирал по-рано.
 Тестове за COVID-19 на летището в Любляна Тестове за COVID-19 на летището в Любляна
Пътниците, които идват на летището в Любляна, ще могат да се тестват непосредствено там за коронавриус, заяви операторът „ Фрапорт...
Изследователите също по този начин ще вземат проби от прилепи и други типове, до момента в който се пробват да дефинират при кое животно вирусът може да е зародил за първи път.
Вирусът лиши живота на повече от 1,6 милиона души по целия свят, в това число над 300 хиляди в Съединени американски щати, сочи данните от Университета Джонс Хопкинс.
Потвърдените инфекции в международен мащаб надвишиха 73 милиона, като 16 милиона от тях са в Съединени американски щати, само че се счита, че същинските цифри са доста по-високи заради лимитираните проби, разликите в преброяването на мъртвите и укриването от някои държавни управления.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР