Eкип на Спешна помощ посъветва мъж със счупен крак да

...
Eкип на Спешна помощ посъветва мъж със счупен крак да
Коментари Харесай

Спешна помощ: За счупен крак такси, а не линейка

Eкип на Спешна помощ посъветва мъж със строшен крайник да си хване такси до болничното заведение, вместо да изпрати кола за спешна помощ.

Една вечер, ритайки футбол с другари, Йордан Стоянов пада на игрището и чупи крайник. Един от първите, който му оказва помощ е Димитър Лазаров. Заедно със съотборниците му го превързват и звънят на телефон 112, споделя случая bTV.

„ Имаше по този начин известни разногласия дали да предприемем дейности да го закараме до „ Пирогов” сами или да изчакаме линейката”, спомня си Димитър.

След като положението на Йордан се утежнява, звънят още веднъж на Спешна помощ. Оказва се, обаче, че няма свободна кола за спешна помощ.

„ Минаха към 30-тина минути, в които той стартира да пребледнява. Да му пада кръвното от болката и от самия стрес. Казаха в последна сметка, че няма свободни коли за спешна помощ и е най-добре да си хванем такси. Ние по този начин се спогледахме. Казахме „ Как по този начин?”, описа още Димитър.

Повикали такси, четирима го пренесли до колата и откарали в „ Пирогов”. От Спешна помощ не отхвърлят, че са посъветвали потърпевшият да си заловен такси. Причината – в същата вечер са признати 150 повиквания, а все още на подаване на сигнала всички 13 екипа били заети.

От спешна помощ обясниха, че счупването на крайник е незабавен, само че не и животозастрашаващ случай.

Оказва се, че таксиметровите коли постоянно извършват ролята на коли за спешна помощ. В такива случаи поръчките се обработват с приоритет. А част от водачите са подготвени парамедици.

В момента Йордан е настанен в болница. Оказва се с тежко строшаване на подбедрицата. И е отчаян от Спешна помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР