Екип на жандармерията дошъл на проверка по сигнал за силна

...
Екип на жандармерията дошъл на проверка по сигнал за силна
Коментари Харесай

12 в ареста заради шумен купон

Екип на жандармерията пристигнал на инспекция по сигнал за мощна музика, мъж блъснал еднообразен на земята

12 души от ботевградското село Врачеш са задържани в събота вечер поради мощна музика. Те са отказали да се подчинят на чиновници на реда, които са създали инспекция по сигнал за гръмък ваучър, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Към 22.30 ч. в събота екип на жандармерията се е отзовал на сигнал за мощна музика. Един от жителите на адреса – 35-годишен мъж, отказал да даде персоналната си карта за инспекция и блъснал еднообразен на земята.

Служителите на реда били заобиколени от нападателна навалица от към 30 души, които се пробвали да попречат на униформените да изпълнят служебните си отговорности. Наложило се служителите на реда да стрелят предупредително във въздуха с гумен патрон и да употребяват пикантен спрей.

След разпръсване на тълпата и възобновяване на публичния ред, отказалият да се легитимира мъж, който бил престъпно проявен, е арестуван в полицейския арест за 24 часа. В неделя, с прокурорско предписание, мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Заедно с него били арестувани още 11 души.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за едро безчинство, а дейностите по следствието не престават под наблюдението на Районна прокуратура- Ботевград.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР