Екип на британската телевизия „Скай нюз” с ексклузивен достъп до

...
Екип на британската телевизия „Скай нюз” с ексклузивен достъп до
Коментари Харесай

Да изследваш „Омикрон“: Какви са първите реакции на учените в Шотландия?

Екип на английската телевизия „ Скай нюз” с извънреден достъп до шотландската лаборатория, която изследва новия Коронавирус вид „ Омикрон “.

Какви са първите реакции на учените – репортаж на Том Кларк от Центъра за проучване на вируси на Университета в Глазгоу.
Снимка: bTV
Учените в лабораторията считат, че това е първата проба от жив вирус на новия вид. Първата им задача – да потвърдят в лабораторни условия дали той е толкоз рисков, колкото се допуска.

„ Все още не знаем какво значат измененията в този нов вид, само че ще ги изследваме в този момент в лабораторията “, споделя проф. Ема Томсън.

Центърът в Глазгоу е един от дребното в Обединеното кралство, работещи с изключително рискови вируси.

„ Нуждаем се от научни данни преди да създадем умозаключение по какъв начин работи вирусът “, прибавя доктор Вилхелм Фърнон.

Това е значимият миг, в който те взимат в ръцете си тестът от живия вирус и това ще даде опция на тези учени да стартират да дават отговор на неотложните въпроси за разновидността „ Омикрон “ – може ли да избегне имунизациите, ще бъде ли по-заразен от предходните разновидности, предизвиква ли по-сериозно заболяване?

За задачата – учените заразяват човешки кафези с наличните проби.

„ Най-належащото е да можем да разберем в каква степен „ Омикрон “ може да заобиколи имунитета от имунизациите “, изяснява проф. Масимо Палмарини.

Резултатите се чакат до няколко седмици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР