Екип на БНТ засне документален филм за световноизвестния френски пианист

...
Екип на БНТ засне документален филм за световноизвестния френски пианист
Коментари Харесай

БНТ засне документален филм за големия пианист Ричард Клайдерман

Екип на Българска национална телевизия снима документален филм за световноизвестния френски пианист Ричард Клайдерман. Журналистката Айше Сали и нейните сътрудници се срещнаха с фамозния музикант в сърцето на Париж, където преди четири десетилетия в зала „ Плейел “ стартира неговата блестяща концертна кариера. Продукцията се осъществя в партньорство с организация „ Кантус Фирмус “, а премиерата в ефира на публичната телевизия ще бъде на 21 октомври в документалната поредност „ В кадър “.

 © фотоси: Българска национална телевизия
" Филмът за Ричард Клайдерман е завръщане към творбата, с което го познава и обича публиката – „ Балада за Аделин “ и към мястото, откъдето славата му поема по света. Това евълнуващ роман за дългия път към огромните подиуми, сниман точно там, където е бил първият му концерт в Париж. В този филм музиката носи и красивото лице на Аделин, любовта на публиката и силата на правилните другари и незаменимия екип ", споделя Айше Сали.

Режисьор на кино лентата е Станислав Терзиев, оператор - Миглена Гайдарова, режисьор по монтажа Филип Петков. Весела Смилец е редактор на лентата, съветник е Елка Рускова, а продуцент - Надя Обретенова.



„ За нас с Ричард беше голямо наслаждение да участваме в фотосите и оценяваме мощната ангажираност и високия професионализъм на българския екип “, показа Оливие Тусен, управител на пианиста. „ Очакваме с неспокойствие да забележим готовия филм “, добави още той. Веднага след фотосите за кино лентата на Българска национална телевизия, Клайдерман се насочи на следващата концертна обиколка, този път в Съединени американски щати, Австралия и Нова Зеландия.



Ричард Клайдерман отбелязва 40 години на сцената със международно турне, което в границите на две поредни години минава през Европа, Азия и Америка. Част от него са и идните му концерти в София и Варна в края на тази есен. На 29 ноември пианистът ще свири в зала 1 на НДК, съпроводен от надарените музиканти от Оркестъра на Класик ФМ радио, а концертът във Варна е на 1 декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР