Екип изследователи от университета на Тел Авив показаха как антитела,

...
Екип изследователи от университета на Тел Авив показаха как антитела,
Коментари Харесай

Откриха антитела, неутрализиращи всички варианти на ковид

Екип откриватели от университета на Тел Авив демонстрираха по какъв начин антитела, изолирани от имунната система на преболедували COVID-19, сполучливо обезвреждат всички известни разновидности на новия ковид, заяви в бюлетина си пресслужбата на израелското министерство на външните работи, базирайки се на прессъобщение на университета.

Според създателите на проучването откритието отстранява нуждата от бустерни имунизации и укрепва имунитета на рисковите групи от популацията.

Автори на проучването са доктор Наталия Фройнд и докторантите Михаел Мор и Руофан Лий от катедрата по клинична микробиология и имунология на факултета по медицина. То е извършено в съдействие с доктор Бен Крокър от университета на Калифорния Сан Диего., проф. Йе Шианг от университета Цинхуа в Пекин, проф.Мейтал Гал-Танами и доктор Моше Десо от университета Бар-Илан. Резултатите са оповестени в сп. " Нейчър комюникейшънс байолъджи ".

Изследването продължава работата по авансово изследване от октомври 2020 година, в разгара на COVID рецесията. Тогава доктор Фройнд и сътрудниците й секвенират всички В-клетки на имунната система от кръвта на хора, оздравели от истинския вид на новия ковид и изолират девет антитела, които организмите на тези пациенти са произвели. Сега откривателите откриват, че част от тези антитела са доста ефикасни при обезвреждане на всички разновидности на новия ковид, в това число Делта и Омикрон.

" С предходното изследваме показахме, че другите антитела, образувани в отговор на инфекцията с истинския вид на вируса, са ориентирани към разнообразни елементи на вируса. Най-ефективните антитела са тези, свързани с шиповидния протеин на вируса, на същото място, където шипчето се свързва с клетъчния рецептор ACE2. Ние, несъмнено, не сме единствените, изолирали тези антитела и здравните системи по света се възползваха необятно от тях до възникването на другите разновидности на ковид, които направиха безполезни множеството от тях. С сегашното проучване демонстрираме, че две други антитела - TAU-1109 и TAU-2310, които свързват шиповидния протеин на друго място от това, в което се концентрират останалите антитела, в действителност са извънредно ефикасни при обезвреждане на разновидностите Делта и Омикрон. Според нашите резултати успеваемостта на TAU-1109 при обезвреждане на Омикрон е 92 на 100 и 90 на 100 при обезвреждане на Делта. TAU-2310 обезврежда разновидността Омикрон с успеваемост от 84 на 100 и Делта с успеваемост 97% ", сподели доктор Фройнд.

Според нея изненадващата успеваемост на тези антитела може да е обвързвана с еволюцията на вируса.

Според нея тези антитела може да провокират гражданска война в битката против COVID-19.

" Трябва да погледнем към пандемията от COVID-19 в подтекста на предходни епидемии от заболявания, на които човечеството е било очевидец. Хората, имунизирани против едра шарка при раждането си и през днешния ден са на към 50 години, към момента имат антитела и по тази причина евентуално за предпазени, най-малко отчасти, от вируса на маймунска шарка ", сподели тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР