Екип български учени от БАН начело с проф. Андрей Чорбанов

...
Екип български учени от БАН начело с проф. Андрей Чорбанов
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов за българската ваксина срещу COVID-19: Бих си я поставил, но не ми се налага

Екип български учени от Българска академия на науките отпред с проф. Андрей Чорбанов показа българската имунизационен препарат против COVID-19 на Световния конгрес на имунизациите.

Подходът при българската ваксина е друг от известните до момента препарати, тъй като са открити са такива съставни елементи в ковид, които не се трансформират с времето и препаратът се насочва към тях, разкри проф. Чорбанов в „ Лице в лице “.



Приключил е стадият с тестване на препарата върху опитни мишки и следва да почнат тествания върху хора, само че „ това няма по какъв начин да се случи, в случай че няма сериозна държавна поддръжка “, а от всички държавни институции единствено от президентството са показали интерес към създаването преди година, сподели шефът на Департамент " Имунология " В Института по микробиология на Българска академия на науките.

Макар резултатите върху лабораторни мишки да са доста положителни, те може да са разнообразни при хора, означи микробиологът.

Чорбанов съобщи, че би си сложил българската ваксина против ковид, само че „ не му се постанова “, тъй като е преболедувал COVID-19 и по думите му има доста по дълготраен имунитет, в сравнение с се получава при имунизация.
Снимка: btvnovinite.bg
Ученият е безапелационен, че няма несъгласие в думите му и не разколебава хората да се имунизират, а „ работата му е да споделя обстоятелствата такива, каквито са “. По думите му той се опълчва на имунизирането на преболедувалите, които съгласно него имат по-траен имунитет от шест месеца, както се счита в този момент.

Според него би трябвало да се направи статистика на наново инфектираните, с цел да се разбере какъв брой са тези случаи и да се създадат достоверни заключения.

Вижте целия диалог във видеото.

Обучение на ротационен принцип за учениците над 5. клас в София-област от вторник В тъмночервената Коронавирус зона: Въвеждат се по-строги ограничения в област Кюстендил Заболеваемостта от COVID-19 в Карнобат е два пъти по-висока от тази в цяла Бургаска област Вижте новите районни ограничения против COVID-19 у нас COVID-19: 95% от умрелите за последните 24 часа не са били имунизирани Кацаров пред bTV: Обсъждаме на всички места да се влиза единствено със " зелен документ " Прокуратурата желае от Кацаров информация за Коронавирус тестванията и лекуването на децата Кантарджиев: Догодина никой няма да желае да пристигна в България В Сливен регионалният щаб взема решение за стягането на Коронавирус ограниченията Изтеглиха първите 25 имунизирани в томболата за смарт часовници
#mycountrytalks-embed { border-width: 0; margin-top: 1.5em; margin-bottom: 1.5em; }
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР