ЕК ще предостави на Гърция 700 млн. евро за справяне

...
ЕК ще предостави на Гърция 700 млн. евро за справяне
Коментари Харесай

ЕК дава на Гърция 700 млн. евро за справяне с мигрантския натиск

ЕК ще даде на Гърция 700 млн. евро за справяне с мигрантския напън. Това разгласи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изказване, откакто дружно с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителя на Европарламента Давид Сасоли направиха оглед с хеликоптер на сухопътната граница сред Гърция и Турция, оповестява Inews.bg.

Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли дойдоха по-рано през днешния ден в Гърция, а министър председателят Кириакос Мицотакис ги заведе на границата с Турция, където от няколко дни хиляди мигранти се пробват да преминат на гръцка територия по пътя си към Европа. 

Освен 700-те милиона Европейска комисия ще даде на Гърция 7 кораба, 2 хеликоптера, 1 аероплан, 100 гранични чиновници от " Фронтекс ", които да съблюдават сухопътната и морската граница на Гърция, здравно съоръжение, палатки и одеала.

" Няма да позволим на никой да тества европейското единение ", съобщи Урсула фон дер Лайен.

Две думи преобладаваха в изказването на европейските водачи – " взаимност " и " единение ".

Председателят на Европейският съвет Шарл Мишел предизвести, че по едно и също време с опазването на границите би трябвало да се пази и човешкото достолепие и да се съблюдават интернационалните закони.

Председателя на Европейския парламент Давид Сасоли изрично и твърдо сподели, че " Турция би трябвало да съблюдава съглашението с Европейски Съюз за мигрантите.

На срещата в Кастание участва и хърватският министър председател Андрей Пленкович, който акцентира, че предходната мигрантска рецесия преди няколко години е провокирала катаклизми в политиката в Европа и " ние би трябвало да научим урока си ".

Най-остър в изявлението си беше гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис, който упрекна Турция в изнудване на Европейския съюз и сподели, че е негов дълг да пази гръцката граница, което е за положително и за Европейски Съюз.

След срещата в Гърция  европейските водачи се насочиха към  българския граничен пункт " Капитан Петко Войвода ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР