ЕК опроверга енергийния министър за износа на руски гориваС приемането

...
ЕК опроверга енергийния министър за износа на руски гориваС приемането
Коментари Харесай

Вечерни новини: Спор за минималната заплата и бюджета; ЕК опроверга кабинета за „Лукойл“

ЕК опроверга енергийния министър за износа на съветски горива
С приемането на шестия пакет наказания България получи дерогация и до края на 2024 година може да внася по море нефт от Русия. Това визира директно рафинерията „ Лукойл Нефтохим “, която е съветска благосъстоятелност и преработва главно съветски петрол, доставян ѝ с кораби през Черно море.
Правителството одобри „ удължителя “ на Бюджет 2022
Правителството на Гълъб Донев утвърди на свое изключително съвещание законопроект, който да продължи действието на тазгодишния бюджет и след 31 декември – до сформиране на постоянно държавно управление. Законопроектът, който би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание, обгръща огромния Държавен бюджет, както и двата по-малки – на Здравната каса и на Общественото обезпечаване.
Минималната заплата скара синдикати, бизнес и министри
Представителите на синдикалните организации не утвърдиха концепцията на служебното държавно управление за удължение на тазгодишния бюджет до сформирането на постоянно държавно управление. Това стана ясно по време на Националния съвет за тристранно съдействие, който се събра изключително по въпроса за бюджета за идната година. Така нареченият удължаващ закон за Бюджет 2022 бе утвърден от бизнес асоциациите.
АДФИ не откри финансови нарушавания при автомагистрала Русе – Велико Търново
Агенция „ Пътна инфраструктура “ е подписала контракта за инженеринг на сектора Русе – Бяла, който е част от автомагистралата Русе – Велико Търново. Това е станало на 18 октомври, само че договорът е отразен в системата за публични поръчки чак през днешния ден.
Фейсбук отхвърли да употребява България за проучване на дезинформацията
Отказът на Фейсбук евентуално е реалност, защото българският пазар е дребен. Това разкри служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров в особено изявление за Economic.bg. Според него това обаче е и главното ни преимущество, тъй като, в случай че те бяха създали смяна в логаритъма за нашия пазар и това бе довело до понижаване на разпространяването на дезинформацията, можеха да употребяват този опит и в други страни. Министърът разяснява и равнището на киберзащита на държавната администрация, провокациите с дезинформацията и диалозите с Meta, бъдещият държавен орган за медия мониторинг и мобилното приложение за е-идентификация BGID.
„ Не става с контактьори “: Политическа партия изрично отхвърля на ГЕРБ
„ Продължаваме промяната “ са склонни да беседват с ГЕРБ по 16-те си оповестени управнически критерии, само че няма да поддържат групировката на Бойко Борисов за осъществяването на първия мандат. Това оповестиха Кирил Петков и Асен Василев, които през днешния ден са при президента Румен Радев за съвещания преди връчването на първия мандат за сформиране на постоянен кабинет.
Белият дом предложения България и още десетки страни на специфична кибер среща
Белият дом тази седмица ще бъде хазаин на среща сред публични представители на 37 страни и 13 световни компании, по време на която ще бъде разисквана възходящата опасност от ransomware офанзивите (б.р. – злотворен програмен продукт, който заключва устройствата и изисква заплащане на откупи) и други киберпрестъпления, в това число противозаконното потребление на криптовалути. Сред поканените е и България.
Блокирането на украинското зърно този път ще удари по-бързо крайните цени
Отказът на Русия да се върне в „ Зърнената договорка “ евентуално ще засегне доставките на подвластни от този импорт страни, задълбочавайки световната продоволствена рецесия и предизвиквайки скок на цените, написа Reuters. Стотици хиляди тонове пшеница, резервирани за доставка до Африка и Близкия изток, са изложени на риск след отдръпването на Русия от съглашението. Освен това украинският експорт на царевица за Европа ще бъде внезапно сгънат, предвиждат търговци.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР