ЕК глобява американския технологичен гигант Епъл“ с 1,8 млрд. евро

...
ЕК глобява американския технологичен гигант "Епъл"

снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

ЕК глобява американския технологичен гигант „Епъл“ с 1,8 млрд. евро

Европейска комисия глобява американския софтуерен колос „ Епъл “ с 1,8 милиарда евро за нелоялна конкуренция на пазара на музикални стрийминг услуги.

Решението е взето след недоволство на „ Спотифай “, подадено преди пет години.

Европейска комисия глобява американския софтуерен колос „ Епъл “

Американската компания разгласи, че ще апелира санкцията, защото европейските регулатори не показват безапелационни доказателства, че на потребителите са били нанесени вреди, и пренебрегват пазарните фактори.

Според Европейски Съюз обаче „ Епъл “ незаслужено е облагодетелствал личната си услуга за музикален стрийминг по отношение на конкурентните.

Европейски Съюз е отпред в световните старания против огромните софтуерни компании, като към този момент наложи поредност многомилиардни санкции на „ Google “ и „ Мета “.

От към десетилетие се приказва, че Apple създава самостоятелна електрическа кола, нещо, което компанията в никакъв случай не е потвърждавала обществено, напомня SafeNews. Сега компанията публично се отхвърля от напъните си да сътвори електрическа кола, решение, което визира близо 2000 чиновници. Компанията е похарчила милиарди долари за проучване и развиване на електрическо транспортно средство.

Много от членовете на екипа – наименуван Special Projects Team – който е работил по плана, ще се реалокират в отдела за изкуствен интелект на компанията. Някои обаче ще бъдат изправени пред съкращения. Екипът за специфични планове беше част от плана Titan на изпълнителния шеф на Apple Тим Кук.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР