Ежемесечно събраната сума ще бъде разпределяна между работещите в средата

...
Ежемесечно събраната сума ще бъде разпределяна между работещите в средата
Коментари Харесай

Най-голямата наша болница: Имаме нужда от лекари, сестри и пари!


Ежемесечно събраната сума ще бъде разпределяна сред работещите в средата с COVID-19 като в допълнение материално заплащане за повишение на мотивацията и компенсиране на дългите часове работа и риска от заразяване при лекуването и грижите за болните, изискващи непосреден контакт и оптималната отдаденост. В момента с помощта на план на Министерството на здравеопазването, чиновниците на първа линия получават изключително 1000 лв. всеки месец. На фона на огромния размер и тежестта на работата всеки спомагателен тласък е добре пристигнал.

Най-голямото лечебно заведение в България има потребност и от привличане на нови лекари и медицински сестри, които да поемат наряди в звеното за лекуване на COVID-19. С лавинообразно възходящия брой на пациенти с COVID-19 в последните дни сме изправени и пред наближаваща рецесия от липса на медицински личен състав, свръхизтощение и демотивация на опитните лекари и медицински експерти, считат от УМБАЛ “Свети Георги “.

Близо 400 приети в болница пациенти с потвърден ковид са минали през Клиниката по инфекциозни заболявания на УМБАЛ " Свети Георги “ от началото на епидемията с COVID-19 преди повече от 6 месеца. Средно дневно се правят прегледи на 30-40 амбулаторни пациенти. В Клиниката по инфекциозни заболявания се лекуват и най-тежките случаи от Пловдив и района. Разкритите 6 интензивни кревати са съвсем от самото начало заети от пациенти с нужда от дихателна реанимация, за чийто живот се бори екип от реаниматори.

Героите на днешния ден – лекарите и медицинските сестри от Клиниката по инфекциозни заболявания и Клиниката по анестезиология и реанимация, са подпомагани от командировани чиновници от други звена. Голямата натовареност в битката за изцеление и избавление на инфектираните пациенти, огромна част от които с голям брой затруднения, води до безсилие, прегаряне и демотивация, безапелационни са специалистите на УМБАЛ " Свети Георги “.

Дарение в поддръжка на акцията може да се направи на следната банкова сметка на лечебното заведение:

IBAN: BG 25SOMB91301011684105.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР