Ежегодният парад в понеделник в Москва - с обичайните балистични

...
Ежегодният парад в понеделник в Москва - с обичайните балистични
Коментари Харесай

Ройтерс: Речта на Путин в Деня на победата не подсказа как ще се развие войната

Ежегодният церемониал в понеделник в Москва - с нормалните балистични ракети и танкове, гърмящи по калдаръма беше следен най-внимателно.

Западът намерено спекулираше в продължение на седмици, че Путин кара силите си да реализират задоволително прогрес до символичната дата 9-ти май, с цел да може Кремъл да разгласи победа. С дребното реализирано в Украйна досега обаче, никой не изключваше вид Москва да разгласи публично война. И към днешна дата Кремъл дефинира дейностите си в Украйна като " специфична военна интервенция ".

Руският президент не направи нито едното, нито другото, само че повтори изказванията си, че силите му още веднъж се бият с нацистите.

" Вие се борите за родината, за нейното бъдеще, с цел да не не помни никой уроците от Втората международна война. За да няма място в света за палачи, наказатели и нацисти ", сподели Путин от трибуната пред стените на Кремъл.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски в личната си тирада даде обещание украинците да побеждават.

В Деня на успеха над нацизма ние се борим за нова победа. Пътят към нея е сложен, само че не се съмняваме, че ще победим “, сподели Зеленски.

Във Вашингтон, където източници настояват, че депутатите от Демократическата партия са се споразумели за предложение за помощ от 40 милиарда $ за Украйна, в това число солиден нов пакет оръжия, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че се тормози, че Путин няма излаз от войната.

Белият дом по-рано дефинира казаното от Путин като " ревизионистка история, която одобри формата на дезинформация ".

Войната на Русия умъртви хиляди цивилни, изпрати милиони украинци надалеч от родината им и трансформира огромна част от градовете в руини. Москва обаче няма с какво да се похвали малко над 2 месеца от началото на нашествието си, с изключение на линия от територия на юж и незначителни победи.

Съветската победа във Втората международна война закупи съвсем набожен статут в Русия при Путин, който се опита да възроди загатна за " Великата отечествена война " с началото на нашествието.

Западните страни считат това за опрощение за другояче непредизвикана експанзия.

След като съветското нахлуване против Киев се увенча с крах поради мощна украинска опозиция, Русия се концентрира на изток и насочи още войски за голяма атака в Донбас предишния месец. Западни военни специалисти - доста от които в началото предричаха бърза победа на Русия - в този момент споделят, че Москва може да е без войски. Пълното оповестяване на война би разрешило на Путин да задейства резервисти и да изпрати военнослужещи.

Войната наподобява към момента се радва на мощна социална поддръжка в Русия, където самостоятелната публицистика е на процедура неразрешена и държавната телевизия споделя, че Русия се пази от НАТО. Евентуална национална готовност ще тества какъв брой огромна е в действителност тази поддръжка.

превод и редакция: Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР