Ежедневното авокадо подобрява способността за съсредоточаване на пълните и затлъстелите

...
Ежедневното авокадо подобрява способността за съсредоточаване на пълните и затлъстелите
Коментари Харесай

Авокадото подобрява концентрацията при пълните хора

Ежедневното авокадо усъвършенства способността за концентриране на цялостните и затлъстелите хора, заяви Медикъл експрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Учените от университета на Илинойс в Урбана-Шампейн откриха това с 12-седмично проучване, обхванало 84 души с повече или по-малко непотребни килограми. Те са получавали ястия с идентични калории и макросъставки, само че едната група всеки ден имала в менюто и по едно авокадо. Направените първоначално и в края на интервала когнитивни проби демонстрираха, че авокадото усъвършенства индикаторите в единия от тестванията, който мери дефицита на внимание. При другите два когнитивни теста разлика няма.

Едно авокадо дневно снижава неприятния холестерол

Авокадото съдържа доста лутеин, който подкрепя паметта. Освен това е богато на мононенаситени мазнини и фибри. Възможно е те да способстват за откритите когнитивни изгоди.

Възможно е и други хранителни източници на лутеин, фибри и мононенаситени мазнини, като зелените листни зеленчуци или яйцата също да носят сходни когнитивни изгоди.

"От предходни проучвания е известно, че хората с наднормено тегло или затлъстяване са застрашени повече от когнитивен крах и деменция като възрастни - сподели ръководителят на проучването проф. Наиман Кан. - Затова искахме да проверим дали някакъв метод в диетата може да способства за когнитивното здраве, изключително на междинна възраст ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР