Ежедневно Светият синод ще се противопоставя на ратификацията на Истанбулската

...
Ежедневно Светият синод ще се противопоставя на ратификацията на Истанбулската
Коментари Харесай

За усърдни молитви срещу Истанбулската конвенция призова Синодът

Ежедневно Светият синод ще се опълчва на ратификацията на Истанбулската спогодба с отслужване на молебен канон към Света Богородица. Това ще се случва във всички храмове и манастири в диоцеза на Българската православна черква

Освен това обръщението на Св. Синод, по отношение на утвърждението на Истанбулската спогодба, ще се прочете след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. - Неделя на митаря и фарисея.

Това излиза наяве от известие на уеб страницата на Светия синод ден откакто от БПЦ излязоха с публично мнение по документа. Днес по време на полемиката в аулата на Софийския университет митрополит Киприян също изрече мнението на Църквата.

От Светия синод се обръщат и към православния български народ с апел за усърдна молитва, с цел да изпроси Божията помощ да не бъде призната Истанбулската спогодба.

" Като помним думите на Господа "...без Мене не можете да вършите нищо " (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни тествания на вярата и съвестта на Православния български народ, Св. Синод на БПЦ - БП приканва Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде призната Истанбулската спогодба, която, съгласно нас, би довела до " духовна гибел " на народа ", се споделя в известието. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР