Ежедневно поставяме телата си на жестоко изпитание с начина си

...
Ежедневно поставяме телата си на жестоко изпитание с начина си
Коментари Харесай

За да бъдете здрави и да живеете по-дълго, откажете се от тези навици

Ежедневно слагаме телата си на грубо тестване с метода си на актуален живот. Здравето е нежен механизъм, който се въздейства от всички наши привички, най-много неприятните.

Един от тези неприятни привички е бързото хранене. Изследванията демонстрират, че колкото по-бавно ядем, толкоз по-нисък е рискът за развиване на диабет, сърдечносъдови болести, метаболитен синдром, рак, инсулт, инфаркт.

Бавното хранене може да звучи като някакъв нищожен фактор, на който малко хора обръщат внимание, само че то е от животоспасяващо значение.

Кои са останалите 5 неприятни навика, чиято смяна е от решаващо значение за положителното здраве и дългоденствие?

Въздържанието от подготвени закуски

Чипс, солети, вафли, крекери, бонбони - смучещи, дъвчащи, желирани и още куп сходни „ храни “ са в листата с нездравословни и скъсяващи продължителността на живота. Ограничете ги или ги изключете изцяло от менюто си, даже когато внезапно огладнеете. Тези храни вършат същински безпорядък в организма ви, от който произтичат куп здравословни проблеми.

Въздържанието от храна за на открито

Заведенията за бързо хранене са примамливи с уханието на ястията си, както и удобството и бързината, с които обслужват клиентите си. Цените в тях също нормално са много по-ниски. Ето за какво всеобщо хората се възползват от услугите им в всекидневието си. Спрете да консумирате сходен вид храни, даже салати за на открито, тъй като те биват обработени с субстанции, подобряващи комерсиалния им тип и удължаващи периода им на валидност.

Добавянето на сол

Един от най-лошите привички на мнозина е спомагателното поръсване със сол на ястията и салатите. Вярно е, че е по-вкусно, което е соленичко, само че границата елементарно се минава. Дневният банкет на натриева сол не би трябвало да надвишава 2 грама. Колко от вас могат с ръка на сърцето да кажат, че не ги надвишават?

Консумацията на газирани питиета

Отказът от всевъзможни газирани питиета, в това число содата, която не е подсладена, усилва продължителността на живота и усъвършенства здравословното положение. Множество проучвания по тематиката неведнъж са потвърдили този безспорен факт. Той не е някакъв мит, който здравните организации популяризират просто ей по този начин. Сложете завършек на пиенето на газирано в името на здравето си.

Алкохол

В международен мащаб стотици хиляди хора се борят с алкохолната болест, а милиони използват повече от допустимото количество алкохол без да са алкохолици. Свеждането на спиртните питиета до най-малко удължава продължителността на живота.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР