Ежедневните разходки, тичането и игрите крият множество предимства що се

...
Ежедневните разходки, тичането и игрите крият множество предимства що се
Коментари Харесай

Помогнете на кучето си да влезе във форма!

Ежедневните разходки, тичането и игрите крият голям брой преимущества що се отнася до поддържане оптималното здраве на кучето. Физическата активност спомага за поддържане на тежестта и канализиране на насъбраната сила в положителна посока – за разлика от нежеланото разкопаване на задния двор или разрушение на покъщнината.

Добре трениращите кучета се радват на по-добър метаболизъм, снижен вкус, страховит мускулен тонус и по-оптимална терморегулация. Последното е изключително значимо за животни, живеещи във влажни или горещи зони. Упражненията са основен детайл от битката със затлъстяването – а и със скуката.

Поведенческите нарушавания у четириногите постоянно са свързани с инстинктивни стремежи за копаене, събиране на стада, гризане, гонене, донасяне, ловуване. Ангажирайки мозъка на животното с нещо друго, което да го изморява, ще излекувате разрушителните инстинкти.

Количеството физическо натоварване е строго подвластно от пола, възрастта, породата и настоящото здравословно положение. Кученца сред 6 и 18-месечна възраст, спортни кучета, овчарките, хрътките, териерите и смесените породи по предписание изискват повече тренировки.

Консултирайте се с ветеринаря си по отношение на режима, който би трябвало да прилагате върху своето куче. В рискови климатични условия имайте едно мислено какъв брой тъкмо би трябвало да се натоварва животното. Забележите ли закъснение, отмалялост и усложнение в придвижването, приберете се у дома и продължете с разходката по-умерено на идващия ден.

Както и при хората, формите на физическа активност могат да бъдат най-разнообразни за нашите четириноги другари – просто би трябвало да намерите съвършената формула за вашето другарче.

Сред разновидностите са най-простичка разходка с бягане, преследване на топка, фризби, свободно бягане, плуване, игра с други животни, показване на трикове и приемане на лакомства.

 Куче

Тъй като животното ви не може свободно да реши да посещава близкия фитнес, от вас зависи дали то ще е вечно затлъстяло или ще поемете формата му в ръце.

Не забравяйте да инциирате упражнението последователно в рутината на домашния любим. Вавно увеличавайте времето на разходките, да вземем за пример. Ако нямате нужното време, наемете разхождач на кучета.

Не на последно място, заменете лакомствата, които давате на животното, със здравословни техни аналози. Сред желаните са резени банан, морков, ябълка, нискокалорични комерсиални лакомства, зелен фасул, бяло месо, резени любеница, круша, пъпеш, елементарни пуканки (без масла и сол), оризови бисквити.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР