Ежедневните боеве в Украйна нанасят тежки загуби, включително и на

...
Ежедневните боеве в Украйна нанасят тежки загуби, включително и на
Коментари Харесай

Зеленски: За всеки наш убит войник убиваме петима руски

Ежедневните боеве в Украйна нанасят тежки загуби, в това число и на Русия. Това съобщи президентът на Украйна Володмир Зеленски в изявление за американския ефирен канал NBC, съобщи УНИАН.

Той акцентира, че военно-политическото управление на Руската федерация е почнало война освен с Украйна, само че и с целия либерален свят, затова при положение на проваляне на Украйна всички страни, които заявяват демократични полезности, губят. Според него ежедневните боеве в Украйна нанасят тежки загуби, в това число и на Русия.

„ Където загубим един човек, Русия губи пет. Където ние загубим един танк, те губят пет. Да, ние се бием. Но би трябвало да бъдем обективни и да кажем, че е в действителност мъчно за нас. Защото за един от нашите танкове те имат 10 свои, по 10 се падат на един наш войник. Колкото и мощни да сме, 10 пъти повече са. Трудно ни е, само че удържаме ", сподели украинският президент.

Президентът добави, че в някои региони украинските отбранителни сили отблъскват съперника, а в някои региони са били принудени да правят отстъпка заради численото предимство на съперника. „ Подкрепата на Европа и Съединените щати е доста значима... Всеки би трябвало да разбере, че това не е нашата война. Не просто война сред Русия и Украйна, това е война на целия цивилизован свят с Русия, с нейното военно-политическо управление, с нейната войска. Не можем да го създадем сами и благодаря на Бог, че ни оказват помощ “, сподели Зеленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР