ЕИБ заяви, че се е съгласила да отпусне 258 милиона

...
ЕИБ заяви, че се е съгласила да отпусне 258 милиона
Коментари Харесай

ЕИБ финансира вятърен парк в Полша

ЕИБ съобщи, че се е съгласила да отпусне 258 милиона полски злото (около 60 милиона евро) за построяването и употребата на приблизително огромен парк от морски вятърни централи.

Той ще се състои от 29 турбини с обща конфигурирана мощ 94 MW. Вятърният парк ще бъде ситуиран на балтийското крайбрежие на Полша.

Договорът за заем е с Pomerania Wind Farm, полско дъщерно сдружение на Ignitis Renewables, което е част от литовската енергийна компания Ignitis Group, заяви Европейска инвестиционна банка на своя уеб страница.

Вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Тереза ​​Цервинска, някогашен полски министър на финансите, сподели: " Има огромен капацитет за произвеждане на сила от възобновими източници в Полша и този план е още един образец за това по какъв начин вятърните централи могат да допринесат за енергийния микс на страната и за стабилно развиване. "

Паоло Гентилони, европейски комисар по стопанската система, сподели: " Благодарение на поддръжката от Европейски Съюз, към 75 000 полски семейства имат изгода от чиста сила. Това е осезателен образец за това, което европейската зелена договорка значи съответно за полските жители. Всяка инвестиция е още една стъпка по-близо до нашата цел да създадем климата на Европейския съюз безпристрастен до 2050 година "

Европейската капиталова банка е финансова институция на Европейския съюз, която дава дълготрайни заеми на страните-членки на блока.

Литовската държавна компания Ignitis Group е една от най-големите енергийни компании в Балтийския район. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР