Ех, Рио! 50 километра бели и златисти пясъци, неповторима местна

...
Ех, Рио! 50 километра бели и златисти пясъци, неповторима местна
Коментари Харесай

Синият Роналдо: Кръстен на Феномена и озовал се на Герена

Ех, Рио! 50 километра бели и златисти пясъци, неповторима локална просвета и доста самба! Неслучайно носи и своя прякор - Cidade Maravilhosa, което значи " прелестен град ". Освен топ туристическа дестинация, Рио де Жанейро е " фабрика " за футболисти, трансформирали имената си в именити за историята на най-популярната игра.
 Голям скандал: Замесиха Тодор Батков с черно тото
Голям скандал: Замесиха Тодор Батков с черно тото

Има обща компания с дамата на Коце Маца

Роналдо Феномена, Марсело, Адриано, Тиаго Силва, Филипе Коутиньо, Зико... Всички те са почнали да гонят топката из прашните и неособено сигурни улици на мегаполиса. Подобна на тяхната орис има и последното ново попълнение на Левски - Роналдо Сесар Соареш дос Сантос. Едно момче от бедните квартали на Рио, готово да започва огромната си европейска фантазия от стадион " Георги Аспарухов ". А дали кръстеният на Феномена, ще свети и на " Герена " - ще разкрие представянето му с фланелката №18.
 Снимка 577734
Източник:

Ето всичко по-интересно, което би трябвало да знаете за Роналдо от Левски:

Роналдо дос Сантош е роден на 7 декември, 2000 година. Както разкрихме и нагоре, фамилията му го кръщава на Феномена Роналдо, който по това време е кумир за всички свои сънародници. Най-ранните си детски години започва в академията на Сао Каетано. Докато е в школата, Роналдо има огромния късмет да се засече с различен от футболните си идоли Ривалдо. Тогава международният първенец с Бразилия се завръща в родината си след къс престой в Ангола и шокиращо за мнозина избира цветовете на скромния клуб. Прекарва към 10 месеца на стадион " Ансалето Кампанея ", само че през тях самият Роналдо от Левски признава, че е изгледал не една и две тренировки с присъединяване на Виктор Борба Ферейра.
 Снимка 577637
Постепенно Роналдо извървява общоприетия за всеки младок път към мъжкия футбол. Така той дебютира за родния си клуб на 22 януари, 2020 година. Удачен миг да му бъде даден късмет е щатското състезание Паулиста Серия А2, където противниците разрешават плавното негово консолидиране в първия отбор. Необходими са му по-малко от два месеца, с цел да означи и първото си попадение, като санкционира Атибайя за успеха с 2:1.

Но щастливите моменти занапред предстоят. Макар и щатското състезание, освен това втора дивизия, за нас да буди лек подбив, за Роналдо това е достижението на живота му, най-малко до този миг. Именно този трофей печели неговият Сао Каетано, а за постигането му новата звезда на Левски спомага с три гола в общо 22 мача. Периодът не е изключително елементарен за атакуващия футболист, който губи значим за себе си човек и даже излиза с фланелка в негова чест по време на награждаването с щатската втородивизионна купа.

През ноември 2020 година, Роналдо прави огромния напредък, защото от Серия D минава в тамошната Серия " А ". Бразилецът подвига равнището, защото подписва с известния Бахия. Но, с цел да пробие до поява в Бразилейрао, нападателят би трябвало да изиграе значително на брой срещи и за дублиращата групировка на " трикольорите ". Малко след уволнението на някогашния народен селекционер на Селесао - Мано Менезеш, героят на този текст стартира да тренира под управлението на Дадо Кавалканти. Именно този експерт му дава късмет да дебютира в елита, като на 25 юли, 2021 година, записва 5 минути при загубата от Спорт Ресифе. При идващия треньор Диего Дабове от Аржентина, Роналдо е със статута на запаса, появяваща се в игра, най-вече в последния четвърт час на мача.

Веднъж започва и като титуляр, престоявайки на терена 60 минути при нулевото реми с Жувентуд. За себе си атакуващият футболист споделя, че най-паметна е успеха над Гремио с 3:1 на 26 ноември, 2021 година. В последна сметка обаче Бахия изпада от елита, а Роналдо краткотрайно се разделя с Бразилейрао след 16 мача, 1 жълт картон и общо 347 минути.

До началото на сезона в Серия " Б ", техничарят поддържа форма в Кампеонато Байано, където изиграва още четири дуела. Попаденията му за Бахия пък падат в шампионата за Купата на Североизтока, където в ролята си на централен нападател бележи против Кампиенензе, Глобо и ЦСА. След единствено четири мача във втората дивизия на Бразилия пък се стига и до неговото прекосяване в Левски.

Стил на игра

Роналдо е следващият футболист в ерата " Стоилов ", който може да бъде употребен на няколко позиции в офанзивата. През кариерата си Дос Сантос е бил ляво крило, дясно крило и централен нападател. На " Герена " е прекомерно евентуално да го забележим по фланга, защото " сините " сигурно имат потребност от остротата му, наподобяваща доста тази на Уелтън. Новата покупка на " сините " разполага с нужната скоростна техника, с помощта на която печели много самостоятелните конфликти по крилото.

От видяното в интернет може да се каже, че за своите 177 сантиметра, бързакът умее да играе обичайно с глава. Важен съставен елемент, върху който Билал Бари и Уелтън, към момента би трябвало много да поработят, да вземем за пример. Роналдо обича да получава повече независимост, като постоянно напуща зоната си, с цел да получи топката в центъра, отваряйки позиции за неговите сътрудници, включващи се от втора позиция. Лек проблем ще бъде дисциплината му, тъй като постоянно се подава на провокации от вражеските бранители. Прави усещане с енергичната си игра в отбранителен проект, където обаче като всеки един бразилец би трябвало много да се усъвършенства.
 Противоречиви мемоари за Левски против гърци
Противоречиви мемоари за Левски против гърци

До момента спомените са смесени - едно премахване и едно отпадане

Появата му в Левски може да докара до много рокади в състава на " сините ". Със сигурност ще внесе повече дълбочина, само че в случай че се постанова като титуляр, някой от досегашните несменяеми такива към този момент няма да бъдат толкоз сигурни за своята позиция. Става въпрос за Жоро Миланов, Илиян Стефанов, а даже и Марин Петков. Вариант е да бъде употребен и на върха на офанзивата, където Билал Бари от дълго време диша умерено поради неналичието на съответна конкуренция.

Личен живот

Роналдо е от типично работническо семейство, което води непретенциозен метод на живот. От този вид бразилци е, за които религията и Бог значат доста. Всичките си триумфи до тук той отдава точно на Неговата помощ. Към този миг си няма сериозна другарка, а за това може да разберем от фотосите му в обществените мрежи, където единствената жена на фотосите е неговата майка Сандра Соареш.

Един от най-хубавите другари на Роналдо също е футболист. Това е Ренан Пейчото, който сега играе за нискоразреден австрийски отбор.

Сред обичаните му играчи е звездата Неймар, като това може да се види и от някои негови отигравания по време на мачове. Напоследък се вижда и много съществено надграждане на физиката на Роналдо, което несъмнено му би трябвало, с цел да " преживее " тежките борби с коравите бранители от efbet Лига.
 Анте Блажевич - хърватският питбул, който ще
Анте Блажевич - хърватският питбул, който ще " хапе " за Левски

Ще бъде ли идната трансферна находка на Станимир Стоилов?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР