Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси нареди изграждането на мемориал

...
Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси нареди изграждането на мемориал
Коментари Харесай

Ще построят мемориал в памет на жертвите на атентата в Египет


Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси подреди построяването на мемориал на жертвите на най-голямата терористична офанзива в историята на страната, осъществена през вчерашния ден в суфистка джамия в северната част на Синайския полуостров.

Датата и мястото на построяването към момента не са конкретизирани. В допълнение, президентът инструктира кабинета да даде на всяко семейство на жертвите 11 000 щатски $ материални компенсации.

Броят на жертвите доближи 305 души, като измежду мъртвите са 27 деца, а други 128 души са ранени. Нападателите са сред 20 и 30 души.

БГНЕС напомня, че в петък, по време на обедната молитва, бе осъществена самоубийствена офанзива в суфийската джамия на Ра Рауда, на 30 километра от Ел-Ариш, граничещ с линията Газа. Терористите обкръжили джамията от всички страни, взривили самоделна бомба измежду молещите се, а по-късно разкрили безразборна пукотевица по хората. Нападателите обстрелвали и колите за спешна помощ, с които откарвали ранените.

Това е едно от най-кървавите нападания в актуалната история на страната и без казус за последните четири години, откогато управляващите водят война с ислямистки размирен групи. /БГНЕС, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР