Египетският държавен закупчик - Генералната администрация за снабдяване със стоки

...
Египетският държавен закупчик - Генералната администрация за снабдяване със стоки
Коментари Харесай

Египет внася 360 хиляди тона пшеница, за да попълни запасите си

Египетският държавен закупчик - Генералната администрация за доставяне със артикули за необятно ползване, е договорила покупката на 360 хиляди тона пшеница, от които 60 хиляди от Румъния и 300 хиляди от Русия, оповестява в. “Шорук нюз ”. С новите колета запасите от зърно на северноафриканската страна ще са задоволителни за шест месеца.

Във вторник държавният закупчик заяви, че провежда интернационален търг за пшеница с доставки сред 1 септември и 25 октомври, осведоми в. “Ал Ахрам ”. Ведомството посочи, че демонстрира най-много интерес към оферти от Съединени американски щати, Канада, Франция, България, Австралия, Полша, Германия и Англия. Възможни снабдители са и Румъния, Русия, Украйна, Сърбия, Унгария, Парагвай и Казахстан.

Покупката ще се финансира от основаната в саудитския пристанищен град Джеда Международна ислямска комерсиална финансова корпорация (ITFC). През януари т.г. Египет подписа съглашение с организацията за 1.5 милиарда $ за енергийни артикули и артикули от първа нужда. 

През данъчната 2023/2024 година се чака арабската република, която е един от най-големите вносители на пшеница в света, да внесе 12 милиона тона и да обезпечи четири милиона тона от локални производители. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР