Египетските власти възобновиха графика на спиране на електроснабдяването всеки ден

...
Египетските власти възобновиха графика на спиране на електроснабдяването всеки ден
Коментари Харесай

Египет отново е на режим на тока

Египетските управляващи възобновиха графика на прекъсване на електроснабдяването всеки ден за един час след пауза по време на свещения за мюсюлманите месец рамазан.

Страната икономисва към един милиард $ (48,2 милиарда египетски лири) годишно с помощта на плануваните спирания, съобщи за телевизия Ем Би Си (MBC) представителят на държавното управление Мохамед ел Хомсани. Кабинетът регистрира неудобствата за жителите, сподели той и увери, че обстановката е краткотрайна. По думите му спестените средства се употребяват за покриване на базови потребности, в това число за храна и медикаменти.

Графикът беше въведен през юни 2023 година поради продължителните горещини, които доведоха до претоварване на енергийната система. Наред с това локалното производството на природен газ означи спад.

Добивът от голямото офшорно газово поле Зохр е намаляло с единадесет % през данъчната 2022/2023 година, сочи отчетът на Министерството на петрола и минералните запаси.

В началото на януари тази година държавното управление усили цените на електричеството сред 16 и 26 % според от потребяваното количество електрическа енергия. Решението, което се забави с няколко години, е част от програмата за прекъсване на дотациите. Според първичните проекти цялостното им унищожаване трябваше да стане до юли 2022 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР